Anlık Bildirim

AMD’nin büyük yatırımlar yaptığı üst seviyedeki Vega grafik mimarisinin ilk ticari örneğin hatırlanacağı üzere Radeon Vega Frontier ekran kartı olmuştu. Daha çok profesyonellere yönelik olarak hazırlanan ekran kartının fiyatı oldukça yüksek.

İlk tüketici ekran kartı

Radeon Vega Frontier olarak adlandırılan ilk tüketici ekran kartı Vega 10 çekirdeği üzerinde şekilleniyor. 4096 Stream işlemcisi olan ekran kartında 1550MHz üzerinde saat frekansı ve 13.1 TFLOPS FP32 işlem performansı mevcut. Transistör sayısı ise 15-18 milyar arasında.

Bellek tarafında HBM 2 tercihini yapan AMD, iki adet 8GB HBM 2 yığını kullanmış. Bellek bant genişliği 480GB/s seviyesine ulaşıyor. Fiji ekran kartlarında bu rakam 512GB/s civarındaydı. Doku doldurma oranı 90 Gpixels/s. TDP değeri ise 300W civarında.

Mühendisler, veri uzmanları, tasarımcılar ihtiyaç duydukları yüksek grafik gücünü Radeon Vega Frontier’den karşılayabilecek. Yine makine öğrenme algoritmalarında yüzde 50 civarında bir performans artışı yakalanmış. Aslında Radeon Vega Frontier biraz ön gösterim amacıyla hazırlanmış bir model.

Fiyatlar yüksek

Radeon Vega Frontier ekran kartının hava soğutmalı olan versiyonu için 1199$ fiyat etiketi belirlenmiş. Sıvı soğutma ile daha yüksek hızlara ulaşmak isteyenler ise 1799$ ödemek zorunda. Hava soğutmalı versiyon mavi renkli ve parlak bir R amblemi mevcut. Sıvı soğutmalı versiyon ise altın rengi ile kaplanmış. R amblemi ise LED ile aydınlatılıyor.

Son iki yıldır hep düşük fiyat politikası ile karşımıza çıkan AMD’nin Radeon Vega Frontier hamlesi biraz şaşırttı diyebiliriz. Radeon Vega Frontier hali hazırdaki en pahalı AMD ekran kartı olma ünvanını eline geçirdi. Hatta Nvidia ekran kartlarından bile pahalı diyebiliriz.

AMD’nin çift Polaris grafik çekirdeği barındıran 11 TFLOPS işlem gücündeki Radeon Pro Duo ekran kartı 999$ seviyesinde. Nvidia tarafında GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı 699$ civarında. Nvidia Titan Xp ise 1200$’a alıcı buluyor.

Fiyatlandırma aslında biraz endişe uyandırdı diyebiliriz. Vega tabanlı oyuncu ekran kartlarının Vega Frontier’den daha hızlı olacağı açıklanmıştı. Bu noktada AMD’nin fiyatlar ne kadar yukarı çekebileceği merak konusu. Elbette Vega Frontier özel bir tasarım ve fiyatı da buna göre şekillenmiş ancak oyuncu versiyonları 600$ üzerine çıkarsa tüketici tarafından hayal kırıklığı olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5458 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon vega frontier ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim