Anlık Bildirim

AMD Radeon RX Vega stok sıkıntısı Ekim ayına kadar sürecek

Radeon RX Vega ekran kartlarının grafik çekirdeği ve HBM 2 belleklerin paketlenmesi sırasında yaşanan sıkıntılar verimliliği düşürdü. Ekim ayına kadar stok sıkıntısı bekleniyor.

AMD’nin yeni Radeon RX Vega ekran kartları görkemli bir şekilde tanıtıldı ve piyasaya sürüldü. Ne var ki piyasaya sürülmesi ve tükenmesi an meselesi oldu. Ciddi stok sıkıntısı olan ekran kartına kavuşmak isteyenler biraz beklemek zorunda.

Paketlemek çok zor

Nvidia’nın GTX 1080 ve üzeri ekran kartlarının tozunu attırması beklenen Radeon RX Vega, tanıtıldığı günden bu yana gündemden düşmüyor. Önce performans değerleri ile GTX 1080 ötesine geçemeyeceği konusu gündeme gelmişti. Sonrasında ekran kartlarının fiyatının yükseldiği görüldü. Ardından da stok sıkıntısı başladı

Sektörden gelen bilgilere göre Radeon RX Vega ekran kartında HBM 2 bellekli üretim sorunları yaşanıyor. Aslında üretim sorunları nedeniyle ekran kartının 6 ay geciktiği gündeme gelmişti. Anlaşılan halen bu sorunlar devam ediyor. HBM 2 belleğin baskılı devre kartına değil yonganın üzerine entegre edilmesi paketleme aşamasında verimliliğin düşmesine neden oluyor.

Bazı kaynaklar ise paketleme yapan tedarikçi firmanın teknolojilerinde problemler olduğunu ifade ediyor. Yani her halükarda üretimin paketleme aşamasında ciddi bir sorun ortaya çıkmış durumda. Bu yüzden de kısıtlı bir üretim yapılıyor.

Radeon RX Vega ekran kartının grafik çekirdeği GlobalFoundries tarafından, HBM 2 belleği ise SK Hynix ve Samsung tarafından üretiliyor. Son paketlemeyi ise Advanced Semiconductor Engineering firması yapıyor.

AMD yetkilileri Radeon RX Vega ekran kartına çok yoğun bir talep olduğunu ve üretici ortakları ile birlikte tüketicilere en hızlı şekilde ulaştırabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı. Kaynaklar ise en erken Ekim ayına kadar üretimde verimlilik beklemiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3106 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim