Anlık Bildirim

AMD Radeon RX Vega rekor "madencilik" performansıyla gelebilir

AMD Radeon RX Vega ailesinin oyunlardaki performansı büyük merak konusu. Ancak iddia edilenler doğruysa, Vega piyasaya çıktığı dakikada, oyunculara merhaba diyemeden tükenebilir.
AMD'nin yeni nesil Radeon RX Vega serisi ekran kartları henüz piyasaya çıkmadı. Performansı merak konusu olan ancak AMD'nin yayınladığı GTX 1080 kıyaslaması dışında henüz net bir bilginin olmadığı Vega ailesi için bu defa da madencilikle ilgili yeni iddialar var.
AMD'de gerek Radeon 500 serisi gerekse de öncül modellerin özellikle Ethereum ve türevi kriptopara birimlerinin kazanılmasında yüksek başarım gösterdiği biliniyor. Zaten bundan dolayı fiyatları uçtu, stokları tükendi ve piyasada bulunması da epey zorlaştı.
Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, Radeon RX Vega 64 modelinin madencilik performansı, piyasadaki tüm ekran kartlarının çok ötesinde. Şu aşamada doğruluğu tartışma konusu olan bilgilere göre Radeon RX  64'ün 60-70 MH/sn civarında performans göstereceği iddia ediliyor ki, günümüzün en hızlı ekran kartlarından iki kat hızlı olacağı anlamına geliyor.
Hali hazırda piyasada bulunan Vega Frontier Edition ~30 MH/sn performansı verirken, RX Vega 64'ün hanü geliştirme veya yeteneklerle iki kat daha yükseğini vereceği merak konusu. Nvidia ile  kıyaslandığında ise, şirketin en güçlü kartları olan GTX 1080 Ti ve Titan Xp büyük oranda ~30 MH/s ya da ~31 MH/sn civarında performans gösteriyorlar.
AMD CEO'su Lisa Su, hedef ve amaçlarının oyun pazarı olduğunu çünkü madencilik dünyasının nereye gideceğinin belli olmadığını ve risk taşıdığını ifade etmiş dolayısıyla çekirdek işlerinin oyun dünyas olduğunu ifade etmişti. Radeon Teknoloji Grubu'nun PR direktörü Chris Hook ise Vega ailesinin aslında daha önce piyasaya çıkabileceğini ancak yeterli miktarda stok adediye çıkmak istediklerinden beklemeyi uygun gördüklerini dile getirmişti.
Özellikle Chris Hook'un açıklaması önemli çünkü yüksek fiyatlı ve oyun tarafındaki rekabetçiliği de henüz bilinmeyen ekran kartı ailesi için yüksek stok adetleri özellikle madencilik tarafı için planlanmış olabilir. Çünkü kesin olan bir şey var ki; iddia edildiği gibi iki kat daha yüksek madencilik performansı sunuluyor eğer, Vega piyasaya çıktığı ilk dakika tükenecektir.
Bakalım bu iddia ne derece doğru çıkacak, bekleyip göreceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4431 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim