Anlık Bildirim

AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı

Gün geçmiyor ki AMD Radeon RX Vega ekran kartları için yeni bir haber gelmesin. Bu defa kaynak AMD'nin kendisi. Macaristan'da yaptığı etkinlik kapsamında Radeon RX Vega, GTX 1080'le kıyaslandı.
AMD'nin yeni nesil ekran kartları ay sonunda resmen tanıtılmış olacak. Öncesinde Radeon RX Vega turuna çıkan AMD, üç farklı şehide takipçileriyle buluşuyor. Bu şehirler hangi kriterler ölçeğinde seçildi emin değilim ancak ilki Budapeşte'de yapıldı.
 
 
Asus işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, modeli açıklanmayan Vega ekran kartlı kapalı sistem bilgisayarlar, Battlefield 1 oyununda Nvidia tabanlı sistemle kıyaslandı. Rakip olarak Nvidia'nın referans GTX 1080 modeli (GTX 1080 Ti değil) tercih edilen sistemlerden AMD'li olanda Freesync, Nvidia'lı olanda ise G-Sync uyumlu monitör kullanıldı.
 
3440 x 1440 piksel çözünürlüğündeki kavisli monitörlerle yapılan denemelerde, hangi sistemin Vega + Freesycn, hangisinin GeForce + G-Sync'li olduğu katılımcılara söylenmedi. Ekran kartı bilgisinin AMD temsilcisi tarafından doğrulandığı etkinlik kapsamında, oyunlarda fps göstergeci kullanılmadığı gibi, en yüksek çözünürlük ayarları da tercih edilmemiş.
 
 
İlgili çözünürlükte tek bir GeForce GTX 1080'in 60fps üzerinde performans gösterebildiği biliniyor. Dolayısıyla test edilen Vega ekran kartının biraz daha kötü performans sergilediği öngörülebilir. Kaldı ki Vega tabanlı Frontier Edition ekran kartının da benzer şekilde GTX 1080 civarı performans gösterdiği düşünüldüğünde, bu ihtimal olası görünüyor.
 
Tabi hangi Vega ekran kartının kullanıldığını bilmediğimiz için, günün sonunda AMD geride kaldı demek henüz pek mümkün görünmüyor ancak şu aşamada özellikle GTX 1080 Ti ile Nvidia iyi bir pozisyon almışa benziyor. Bu etkinlik kapsamında bizim için en önemli gösterge, ekran kartı ve monitör haricinde aynı özelliklere sahip olan iki sistem arasında 300$ fark olması.
 
 
Freesync ve G-Sync destekli iki monitör arasında 200 dolarlık bir fiyat farkı baz alınırsa, AMD'nin oyun oynattığı Vega ekran kartının fiyatlandırması da belirginleşiyor. Mevcut tabloya göre GTX 1080'den 100 dolar daha ucuz olması beklenebilir. Ancak Nvidia tarafında da bahsi geçen kartlar 1,5 yıldan uzun süredir piyasada olduğu için fiyat esnekliğine gidilebilir gibi duruyor.
 
Vega için şimdiye kadar ortaya çıkan mevcut bilgi ve ölçümlerle kesin bir yorum yapmak pek kolay değil. Ancak Frontier Edition incelemeleri ve böylesi gelişmelerin kullanıcı beklentileriyle uyuşmadığı da ortada. Rakibinin yavaş yavaş ömrünü dolduracak ekran kartlarına karşı AMD'den beklenti daha hızlı modeller piyasaya sürebilmesi. Bakalım 30 Temmuz tarihine pek bir şey kalmadı. Umarız Radeon RX Vega, ekran kartı arenasında Ryzen etkisi yaratabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6881 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim