Anlık Bildirim

AMD Radeon RX Vega 64'den dikkat çekici Ethereum performansı

AMD ekran kartlarındaki kıtlık sürecek gibi görünüyor. Radeon RX Vega 64'ün yeni Ethereum skoru dikkat çekici. Gelin hep birlikte detaylara bakalım ve performansına göz atalım.
AMD'nin Radeon RXC Vega ekran kartı ailesi çıktığı günden beri kıtlık sorunu yaşıyor. Farklı iddialar söz konusu olsa da yaygın bir görüş kartların üretim zorluğu ve düşük verimliliğe, diğer bir görüş ise kripto para madencilerinin yoğun ilgisini işaret ediyor.
Watt başına performans başarımında Nvidia'nın gerisinden gelen ekran kartları, daha önce iddia edilen Ethereum başarımından uzak olsa da kademeli gelişim rakipsiz bir tablo ortaya çıkardı. Bir Reddit üyesinin Radeon RX Vega 64 ile elde ettiği değerler dikkat çekici.
 
Prizden yapılan ölçüme göre Radeon RX Vega 64 ile 130 Watt güç tüketim seviyesinde 43.5MH/sn gibi bir Ethereum performansına ulaşılırken, grafik tarafına yansımayan verimlilik beklentisini, madencilik tarafında ise tutturacak gibi görünüyor. Bu arada haberimize konu başarıya ulaşan Reddit kullanıcısının bir değil, iki adet Radeon RX Vega 64'e sahip olduğunu da not düşelim, kart başına 43.5MH/sn epey konuşulacak gibi görünüyor. 
Kıyaslama yapmam gerekirse eğer, Radeon RX 480 ile 160 Watt güç tüketim seviyesinde 25MH/sn performans elde etmek mümkün. Reddit kullanıcısı bu performansa ulaşmak için kartın temel bazı ayarlarında değişikliğe gitmiş. GPU hızını 1000MHz'e çeken kullanıcı, güç hedefini -%24 yaparken, 945MHz olan bellek hızını ise 1100MHz'e yükseltmiş.
Benzer performans değerlerine Vega 56 ile de ulaşabileceği konuşulurken, sensörden ölçüm tablosu Radeon RX Vega 64 için 105-110 Watt gösterse de buna sadece GPU ve bellek dahil. Baskılı devre kartı ve fanla birlikte prizden topyekün ölçüm 130 Watt.
Bu arada Radeon Teknoloji Grubu'nun lideri Raja Koduri yaptığı açıklamada,  Vega mimarisindeki Infinity fabric iç bağlantı teknolojisinin aslen sunucu optimize olduğunu, oyun odaklı versiyonun ise yakın gelecekte hazır olacağını belirtmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11385 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim