Anlık Bildirim

AMD EPYC işlemcili HP sunucular benchmark rekorları kırıyor

Zen mimarisi tabanlı AMD EPYC işlemci ailesi sunucu tarafında önemli başarılara imza atıyor. EPYC işlemcili HP sunucular benchmark testlerinde rekorlara imza attı.

AMD’nin masaüstü ve mobil tarafta çok iyi bir çizgi izleyen Ryzen işlemcileri, sunucu tarafında da çok başarılı. AMD EPYC adını alan yeni işlemciler sunucu benchmark testlerinde rekorlara imza attı.

HPE ProLiant DL385 Gen10 ve HPE Cloudline CL3150 sunucular

İki soketli sunucu sistemlerinde AMD EPYC işlemcilere yer veren HP, iki ürün geliştirdi. HPE ProLiant DL385 Gen10 ve HPE Cloudline CL3150 sunucu sistemleri iki adet AMD EPYC işlemcisi barındırıyor. Böylece 64 çekirdeğe kadar ölçeklendirme imkanı doğuyor.

AMD EPYC işlemciler 8 kanal bellek, yüksek bellek bant genişliği, her işlemci için 128 hat PCIe ile yüksek hızlı giriş-çıkışlara destek sunması sayesinde büyük bir avantaj kazandırıyor. HPE ProLiant DL385 Gen10 sunucu bu sayede benchmark rekorları kırdı.

64 çekirdekli HPE ProLiant DL385 Gen10 sunucu 4TB bellek ve 128 hat PCIe bağlantısına erişim imkanı sunuyor. Sanal makine başına geleneksel sunuculara göre yüzde 50 daha düşük maliyete imza atıyor.

Sunucu SPECrate 2017_fp_base testinde 257 skor ile SPEC tarafından yayınlanan diğer tüm iki soketli sunucu skorlarından daha yüksek sonuç verdi. SPEC fp_rate2006 testinde ise 1980 skor ile yine rekor kırdı.

Diğer taraftan AMD EPYC üzerinde gelen güvenlik yongası doğrudan HP Silicon Root of Trust platformuna bağlanarak sunucu açılmadan yazılı doğrulaması yapabiliyor. Yine bellek saldırılarına karşı şifreleme ve sanal makineler için ayrı şifreleme anahtarları özellikler arasında. HPE ProLiant DL385 Gen10 sunucular, Aralık 2017’de piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim