Anlık Bildirim

ABD ordusu otonom araçlarını test ediyor

ABD ordusu tarafından test edilen bu araç üzerinde bulunan .50 kalibre makineli tüfek ile otonom nişan alma sistemi kullanarak hedefi kendisi tanımlayıp kendisi ateş ediyor.

ABD ordusu otonom araçlarını test ediyor
 

Amerika Birleşik Devletleri ordusunu robotlaştırmayı fena halde kafasına takmış durumda. Geçtiğimiz günlerde DARPA tarafından geliştirilen denizaltı avcısı otonom gemi Sea Hunter’ın envantere katılmasının ardından, şimdi de karada otonom araç denemeleri devam ediyor.

Wingman programının bir parçası 

ABD ordusu bir çatışma esnasında tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalan askerlere yardım etmek için geliştirdiği Humvee (yüksek hareket kabiliyetli çok amaçlı vasıta) adı verilen otonom askeri araçları test ediyor. Bu araçlar ABD’nin silahlı robotik araçlar geliştirmek için başlattığı “Wingman” programının bir parçası olarak görülüyor.

Otonom sürüş teknolojisine sahip bu askeri aracın üzerinde .50 kalibre makineli tüfek ve yakında konumlandırılmış komut ve kontrol aracıyla iletişim halindeki “otonom uzaktan nişan alma sistemi” yer alıyor. Yani araç üzerinde bulunan otonom nişan alma sistemi yakındaki bir başka araçtan da kontrol edilebiliyor olacak. Bu aracın içinde ise üç asker yer alıyor.

Ordu yetkililerinin belirttiğine göre otonom nişan alma sisteminin “görmeye dayalı otomatik hedef algılama ve kullanıcı tanımlı hedef seçimi” kullanarak hedef tanımlama süresini kısaltması bekleniyor.

ABD ordusu otonom araçlarını test ediyor
 

Wingman programı kapsamındaki Humvee gerçekçi senaryolar kullanılarak test ediliyor. Ordunun önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha ağır silahlarla donatılmış otonom araçları da test edeceği söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim