Anlık Bildirim

ABD, "Türkiye elektrik sistemine siber saldırı" iddialarına cevap verdi

Yakın zamanda ülkemizde meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri hakkında siber saldırı düzenlendiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının iddialarına Amerika hükümetinde cevap geldi
ABD, 'Türkiye elektrik sistemine siber saldırı' iddialarına cevap verdi
 
Hatırlayacağınız gibi kısa bir süre önce yaşanan elektrik kesintileri ile birçok bölge karanlığa gömüldü ve fabrikalarda üretimin durmasına bağlı olarak milyonlarca lira zarar meydana geldi. Ulusal Şebeke Sistemi’nin çökmesiyle yaşanan mağduriyet yüzünden vatandaşlar da soğuk havalarda ciddi anlamda ısınma problemleri çekti.
Her ne kadar zorlu hava koşullarına dayanamayarak kopan, devrilen elektrik hatlarının kesintiye sebep olduğu belirtilse de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından "Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleştirildi." açıklaması kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan ABD Büyükelçiliği ise iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

ABD: Türkiye ile siber suçlara karşı iş birliği içindeyiz 

Türkiye ile siber suçlarla iş birliği halinde olduklarını belirten Amerikalı yetkililer, ortak mücadelenin ve soruşturmanın devam edeceğini duyurdu. "US Embassy Turkey" kullanıcı adlı Twitter hesabından paylaşılan açıklamanın tam metni şu şekilde: 
"ABD’nin Türk elektrik veya enerji sistemine saldırıda bulunduğu iddiaları doğru değildir. Daha da ötesi, ABD ve Türkiye arasında siber suçlarla mücadelede güçlü bir işbirliği vardır ve ABD, özellikle ana küresel altyapı sistemlerini hedef alan siber saldırılara karşı Türkiye ile ortak soruşturma ve mücadeleyi devam ettirmeye hazırdır."
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18861 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, hacker ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim