Anlık Bildirim

5 dakikada tamamen şarj olan elektrikli otomobil bataryası

Hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan StoreDot isimli şirket 5 dakikada yüzde 100 doluluğa ulaşan ve 480 kilometre menzile sahip elektrikli otomobil bataryasını tanıttı.

5 dakikada tamamen şarj olan elektrikli otomobil bataryası Tam Boyutta Gör
 

Yapılan araştırmalara göre önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli otomobiller giderek yaygınlaşacak ve bu araçları oldukça sık görmeye başlayacağız ancak sürücüleri bu araçları kullanmaya itmek için uzun şarj sürelerinin ve düşük menzil probleminin çözülmesi oldukça önemli. Her ne kadar Tesla, süperşarj istasyonları ile 20 dakikada yüzde 50 doluluk oranı vadediyor olsa da aracın deposu boşaldığında yakıtını birkaç dakika içinde dolduran sürücüler için bu bile uzun bir zaman olarak değerlendiriliyordu.


İsrailli StoreDot şirketi ise 5 dakikada yüzde 100 doluluğa ulaşan yeni hızlı şarj teknolojisine sahip elektrikli otomobil bataryası geliştirdi. Daha önce akıllı telefonlar için de hızlı şarj ekipmanları geliştiren şirket aslında bu bataryayı ilk olarak 2015 yılında duyurmuştu ancak tanıtımını Berlin'deki CUBE Tech Fuarı'nda yaptı. 



Hızlı ve Güvenli 

StoreDot'un FlashBattery olarak adlandırdığı bu teknolojide daha önce hiçbir pil teknolojisinde kullanılmadığı iddia edilen nanomalzeme katmanları ve organik bileşikler kullanıyor. Bu sayede batarya hızlıca şarj olurken StoreDot, yeni bileşenlerden oluşan FlashBattery'nin yanıcı olmadığını ve daha yüksek bir yanma sıcaklığına sahip olduğu için lityum iyonundan daha güvenli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca batarya, 5 dakikalık dolum ile 300 mil(482km) yol katedebiliyor.


Elektrikli otomobillerdeki uzun şarj sürelerinin bu araçların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirten StoreDot CEO'su  Doron Myersdorf, yeni ortaklar edinerek FlashBattery'nin yaygınlaşması için çalışacaklarını dile getirdi. FlashBattery teknolojisine sahip ilk elektrikli otomobilin 3 yıl içinde yollarda olması bekleniyor. 
FlashBattery teknolojisinin tanıtımını ve örnek görüntülerini buradan izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18439 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, şarj ve
2 etiket daha batarya hızlı şarj
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim