Anlık Bildirim

400 km/s hız yapan Alfa-X treni Japonya’da test edilmeye başladı

Japonya'da ünlü Shinkansen trenlerinin yerine geçecek Alfa-X, ilk testlerine başladı. Tren 400 km/s hıza ulaşabiliyor ve günlük yolculukta 360 km/s hızda hareket edecek.
Japon demiryolu firmalarından biri olan JR East, Alfa-X adlı yeni yüksek hızlı trenini sergiledi. Tren 400 km/s hıza ulaşabilmesiyle kullanıma sunulduğunda yolcu taşıyan en hızlı tren olacak. Trenin günlük yolculuklardaki hızı ise açıklanana göre 360 km/s olacak. 
Cuma günü JR East tarafından yolcular olmadan başlatılan test, Bloomberg haberine göre 10 vagonluk hâliyle Aomori ve Sendai şehirleri arasında geceleri yolculuk yapacak. Bu gece testleri açıklamaya göre üç yıl devam edecek ve JR East, treni 2030 yılında ticari ürün hâline getirmeyi hedefliyor. 
Trenin halka açılması için bu kadar aralık veriliyor oluşu akıllara direkt olarak başka bir rakibin bu treni geçebileceği ihtimalini getiriyor.
Bloomberg’e göre ayrıca en hızlı tren ünvanı şuan raylarının inşaatı devam eden manyetik levitasyon trenine ait olabilir. Tokyo ve Nagoya arasına inşa edilen bu tren, 2027 yılında yolcu almaya başlayacak ve bol tünelli bir hattı takip ediyor. Bu hat sayesinde tren 505 km/s hıza ulaşabiliyor.
Proje sayfasına göre Alfa-X’in 22 metrelik burnu, havayı yararak trenin hızlanmasını sağlıyor ve tren standart frenlerin yanında hava frenleri ve manyetik plakaları da yavaşlamak için kullanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7757 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hızlı tren, shinkansen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim