Anlık Bildirim

Turkuaz koronavirüs tablosunda değişiklik: Hasta sayısı kaldırıldı

Daha önce koronavirüs vaka tablosundan vaka sayısını kaldıran Sağlık Bakanlığı şimdi de hasta sayısı bilgisini kaldırdı. Tabloya aşılama hakkında günlük bilgiler eklendi.

Yeni turkuaz koronavirüs vaka tablosu Tam Boyutta Gör

Türkiye'de Covid-19'un güncel durumu hakkında vatandaşları bilgilendirmek için paylaşılan turkuaz renkli günlük vaka tablosunun içeriği yeniden değişti. Geçen sene Temmuz ayında tablodan vaka sayıları kaldırıp aylarca sadece hasta sayısını açıklayan Sağlık Bakanlığı şimdi de hasta sayısını kaldırdı. Hasta sayısı bilgisi günlük olarak paylaşılmayacak. Tablonun üst bölümünde aşılama bilgileri yer alırken alt bölümde test sayısı, vaka sayısı, vefat sayısı ve iyileşen hasta sayısı bilgisi bulunuyor.

Testi pozitif çıkan tüm kişiler "vaka sayısı" kısmında açıklanıyor. Testi pozitif olup hastalığın semptomlarını içeren kişiler ise "hasta sayısı" kısmında paylaşılıyordu. Hasta sayısının kaldırılması nedeniyle, testi pozitif olan kişilerin kaçının semptomu olduğunu öğrenemeyeceğiz.

Günlük Vaka Tablosu

Vaka tablosundaki 'bu hafta' sütunu da kaldırıldı. Vatandaşlar vaka tablosunda 7 günlük yoğun bakım doluluk oranı, zatürre oranı, ventilatör doluluk oranı, temaslı tespit süresi gibi bilgileri görebiliyordu.

Tablodaki ‘toplam’ sütunu kaldırıldığı için vatandaşların toplam vaka sayısı, toplam vefat sayısı, toplam test sayısı gibi bilgilere ulaşması da zorlaştı. Son paylaşılan bilgilerin üzerine günlük tablolardaki verileri tek tek eklemek gerekecek. Eski tablodaki bilgiler 7 günde bir açıklanacak.

Aşılama bilgileri eklendi

Tabloya eklenen yeni bilgilerde ise aşı hakkında günlük veriler yer alıyor. Aşı uygulanan kişi sayısı, aşılamada Türkiye ortalaması ve şehirlere göre aşılama oranı bilgileri açıklanıyor. Haritaya bakarak hangi şehirde ne kadar aşının yapıldığını görmek mümkün. Şehirlerin aşılama oranına göre kırmızıdan maviye doğru enklendirme yapıldığı görülüyor. Böylece şehirlerin birbiri ile yarışması amaçlanmış.

Yüzde 79,2 aşılama oranı ile Muğla, tablodaki mavi renkli tek şehir. Doğu’ya doğru gidildikçe aşılama oranı düşüyor ve tablo kızarıyor.

Aşılama bilgileri her akşam yenilenecek. Anlık aşılama bilgisi için covid19asi.saglik.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eski turkuaz koronavirüs vaka tablosu:

Yeni turkuaz koronavirüs vaka tablosu Tam Boyutta Gör

Aşılamada en iyi 10 il

  1. Muğla
  2. Çanakkale
  3. Kırklareli
  4. Edirne
  5. Balıkesir
  6. Eskişehir
  7. Amasya
  8. Aydın
  9. Bilecik
  10. İzmir

Aşılamada en kötü 10 il

  1. Siirt
  2. Bitlis
  3. Şanlıurfa
  4. Mardin
  5. Muş
  6. Diyarbakır
  7. Şırnak
  8. Batman
  9. Ağrı
  10. Bingöl

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tablodaki değişiklik ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12388 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, fahrettin koca ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim