Anlık Bildirim

Güney Kore kripto para ile yapılan vergi kaçakçılığına karşı kuralları sıkılaştırıyor

Güney Kore Maliye Bakanlığı tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, kripto para birimleriyle yapılan vergi kaçakçılıklarının önlenmesi için kuralların sıkılaştırmak istendiği duyuruldu.

Yapılan açıklamalarda Koreli yetkililer, mevcut vergi kodlarının gözden geçirilmesi teklifinde bulundu. Bu teklife göre yetkililer, vergi kaçakçılarının elinde tuttuğu kripto varlıklara dijital cüzdanda saklansa bile el koyulabilecek.

Güney Kore kripto para cüzdanlarına el koyabilecek

Borsalara aracılığıyla erişilebilen cüzdanlara ulaşılabilse de şu an mevcut olan düzenlemeler yetkililerin dijital cüzdanlarda tutulan sanal varlıklara el koymasını zorlaştırıyor. Bu karar hem hükümetin refah harcamalarını finanse etmek için vergi tabanını genişletme hem de vergi kaçakçılığı, kara para aklama gibi suçların ortada kaldırma planının bir parçası olarak görülüyor.

Hükümet ayrıca, Seul dışında işçi çalıştıran şirketlere yönelik vergilerin artırılmasını ve ülkeye üretim kapasitesini geri getiren şirketler için gelir vergilerinin düşürülmesini önerdi.

Açıklamada, teklifin 3 Eylül’e kadar meclise sunulacağı; çünkü uygulanabilir hâle gelmesi için milletvekillerinin onayına ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim