Anlık Bildirim

Güney Kore, ülkede bulunan 60 kripto para borsasını kapatabilir

Güney Kore’nin kripto para ticaretine yönelik baskıları devam ediyor. Yapılan yeni açıklamalara göre de ülkede bulunan 60 borsa gereken yükümlülükleri yerine getirmezse kapanmak zorunda kalacak.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu yaptığı yeni bir açıklamada, ülkede faaliyet gösteren yaklaşık 60 kripto para borsasının müşterilerini bugün gün sonuna kadar kripto para ticaretinin askıya alınması hakkında bilgilendirmekle yükümlü olduğunu açıkladı.

Güney Kore'deki 60 kripto para borsası kapanabilir Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek olan kurallara göre kripto para borsaları, ülkede operasyonlarını devam ettirmek istiyorsa 24 Eylül 2021’den önce Mali İstihbarat Birimi’ne kendilerini doğrulatmaları ve İnternet Güvenlik Kurumu’ndan güvenlik sertifikası almaları gerekiyor. Buna ek olarak da borsaların ülkedeki kayıtlı bankalardan biriyle çalışması zorunlu hâle getirildi.

Güney Kore'deki 60 kripto para borsası kapanabilir Tam Boyutta Gör

Çoğu borsanın kapanması bekleniyor

Bu kararların yürürlüğe girmesinin ardından çoğu borsanın gereksinimleri karşılayamadığı için kapanması bekleniyor. Gelen haberlere göre belirtilen yükümlülükleri karşılayabilen yalnızca 4 borsa bulunuyor.

Bunlara ek olarak Finansal Hizmetler Komisyonu yaptığı açıklamalarda, borsaların kapanmadan önce fonlarını çekme prosedürleri hakkında müşterilerine rehberlik etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim