Anlık Bildirim

Grönland’da tüm petrol arama faaliyetleri askıya alındı

Dünyanın en büyük adası olan Grönland yönetimi tarafından yapılan açıklamada adadaki tüm petrol arama faaliyetlerini oluşabilecek çevresel sıkıntılar sebebiyle askıya aldı.

Perşembe günü Grönland hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre; adadaki tüm petrol arama faaliyetleri durduruldu. Yapılan açıklamalarda bu kararın iklimsel endişelerden dolayı olduğu belirtildi. Bu planı kaldırmak çevre için yararlı olsa da adanın Danimarka’dan ayrılarak ekonomik bağımsızlığını kazanmasını zorlaştırabilir.

Grönland’da tüm petrol arama faaliyetleri askıya alındı Tam Boyutta Gör

“Gelecek petrolde yatmıyor”

Açıklamalarda “Doğamız, balıkçılık ve turizm sektörümüz adına petrol ve gaz arama çalışmalarını durdurduk. Gelecek petrolde değil yenilenebilir enerji kaynaklarında yatıyor. Küresel iklim kriziyle mücadelede biz de yerimizi almak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamalarda petrol çıkarma fiyatlarının çok yüksek olduğundan da bahsedildi.

Karar, Grönland’da son zamanlarda artan endişe verici küresel ısınma belirtilerinden sonra verildi. Nature dergisine göre adadaki deniz seviyesi son yıllarda 9 inç kadar yükseldi ve buzullardaki erimeler arttı.

Grönland’da tüm petrol arama faaliyetleri askıya alındı Tam Boyutta Gör

ABD’deki bir araştırmaya göre de adada 17.5 milyar varil keşfedilmemiş petrol ve 148 trilyon fit küp doğal gaz olabilir; ancak adada henüz bir keşif yapılamamış durumda. Uzmanlar keşfedilebilecek petrol kaynaklarının yarı özerk olan Gröndland’ın bağımsızlığını kazanmasında hayati bir önem taşıdığını düşünüyor.

Kaynakça https://phys.org/news/2021-07-greenland-scraps-future-oil-exploration.html https://www.yourbasin.com/news/greenland-suspends-oil-exploration-because-of-climate-change/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim