Anlık Bildirim

Google Stadia'yı bekleyenlere müjde! Sunucular Türkiye'ye getiriliyor

Google'ın bulut tabanlı oyun platformu Stadia'nın Türkiye'de kullanılması için ilk adım atılıyor. Google, sunucularının bir bölümünü Türkiye'ye taşıyor.

Google Stadia'yı bekleyenlere müjde! Sunucular Türkiye'ye getiriliyor Tam Boyutta Gör

Haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından cezaya çarptırılan Google, Türkiye’deki yeni Android cihazlara lisans verilmeyeceğini duyurmuştu. Bu karar ile kullanıcıların aleyhinde adım atan Google şimdi de lehte bir adım atıyor.

Google, sunucularını Türkiye’ye getiriyor. Google, tıpkı Facebook gibi sunucu hizmetini Türk Telekom’dan alacak. İlk etapta 8 ayrı merkeze kurulacak Google sunucuları için teknik inceleme çalışmaları sürdürülüyor. Kurulum çalışmaları 2020 yılı içerisinde başlayacak.

Düşük seviye PC'lerde yüksek grafikli oyunlar oynanabilecek

Ortaya çıkan bilgilere göre Google, 2020 yılında Türkiye’deki trafiğinin yüzde 50’sini, daha sonraki yıllarda ise yüzde 80’ini Türkiye’deki sunuculardan yönetecek. Türkiye’deki sunucular sayesinde kullanıcılar Google servislerine ve Google uygulamalarına daha düşük gecikme ile daha yüksek hızda bağlanabilecek. Google’ın bu adımı, bulut tabanlı oyun konsolu Stadia’nın Türkiye’de kullanıma sunulması için kritik önem taşıyor. Türkiye’deki sunuculardan Stadia hizmeti sunulması halinde kullanıcılar 10 Mbps hızında bir internet ile güçlü donanım gerekmeksizin -hatta TV ve telefonlarda bile- yüksek grafikli PC oyunlarını düşük gecikme ile 60 FPS hızında oynayabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19780 kez okundu.
52 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google stadia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim