Anlık Bildirim

Google şimdi de rahatsız edici reklamlar sunan uygulamaların peşine düştü

Kapatıldıktan sonra dahi tam ekran reklam göstermeye devam eden uygulamalar Google’ın filtresine takılmaya başladı. 600 uygulama bu hafta mağazadan kaldırıldı.

Google şimdi de rahatsız edici reklamlar sunan uygulamaların peşine düştü

Web tarafında Chrome tarayıcısının videolardaki rahatsız edici reklamları engelleyeceğini açıklayan Google şimdi de Google Play mağazasındaki rahatsız edici reklamlar sunan uygulamaların peşine düştü.

Google çok katı

Ücretsiz olarak sunulan uygulamalarda genelde reklam gelirleri önemli bir rol oynuyor. Bir kısım geliştiriciler reklam sıklığını düşük tutarak uygulama tecrübesini kesmemeye çalışıyor. Bazı geliştiriciler ise yoğun bir reklam bombardımanı ile her kullanıcıdan maksimum gelir elde etmeye çalışıyor.

Google yaptığı açıklamada reklam kurallarını ihlal ederek rahatsızlık verecek derecede gösterim yapan yaklaşık 600 uygulamayı mağazadan kaldırdığını duyurdu. Ayrıca kendi reklam platformlarından da uzaklaştırdı. Bu uygulamaların toplamda 4.5 milyar kez indirildiği tahmin ediliyor. Uygulamaların yanlış davranışları nedeniyle zarara uğrayan reklam verenlere de para iadesi yapılacak.

Google’ın kurallarında kullanıcı uygulamayı kapattıktan sonra tam ekran reklam gösterimi yasak. Pek çok uygulamanın, kullanılmadığı durumlarda bile tam ekran reklam gösterdiği ve hem kullanıcıyı rahatsız ettiği hem de reklam verenleri yanılttığı biliniyor. Google yeni bir yapay zeka algoritması ile bu tür uygulamaları takip ettiğini belirtti.

Yapay zeka kural ihlali yapan uygulamayı tespit ettiği zaman geliştiricisine uyarı gönderiyor. Eğer geliştirici rahatsız edici gösterime devam ederse bu kez yasaklanıyor. Cheetah Mobile geliştiricisi hali hazırda Google Play mağazasından yasaklanmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim