Anlık Bildirim

Google rakip arama motoru yapmaması için Apple'a para mı ödüyor? İki şirket dava edildi

Google ve Apple'a, aralarındaki ilişkilerinde antitröst yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. Google'ın rakip arama motoru geliştirmemesi için Apple'a para ödediği belirtiliyor.

Google rakip arama motoru yapmaması için Apple'a para mı ödüyor? Tam Boyutta Gör

Google'ın iPhone, iPad ve Mac'lerde varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a yüklü miktarda para ödediği biliniyor. İki dev şirkete, birbirleriyle olan ilişkilerinde "antitröst yasalarını" ihlal ettikleri gerekçesiyle ABD'de toplu dava açıldı.

Google ve Apple aleyhine açılan davada iki şirket komplo yapmakla suçlanıyor. Google'ın arama pazarından uzak durması için Apple'a 2005'ten bugüne kadar 50 milyar dolardan fazla para ödediği iddialar arasında. Apple'ın da bunun karşılığında rakip arama motoru geliştirmekten vazgeçtiği belirtiliyor.

Google rakip arama motoru yapmaması için Apple'a para mı ödüyor? Tam Boyutta Gör

Küçük rakipleri "saf dışı" bırakıyorlar

Davada, Google'ın aramadan elde ettiği kârı Apple ile paylaşacağı ve Apple'ın tüm cihazlarında Google'a ayrıcalıklı muamele yapacağı konusunda gizli bir anlaşmadan bahsediliyor. Şirketlerin bu şekilde daha küçük rakiplerini etkili bir şekilde arama motoru pazarından uzaklaştırdıkları öne sürüldü.

Google ve Apple arasındaki bu gizli anlaşma nedeniyle Google'ın reklam tarifesinin, rekabetçi bir sisteme nazaran daha yüksek olduğu da belirtiliyor. Davacılar, Apple ile Google arasındaki tüm gizli anlaşmaların iptal edilmesini ve bu şirketlerin bağımsız firmalara bölünmesini talep ediyor.

Kaynakça https://appleinsider.com/articles/22/01/04/class-action-lawsuit-alleges-google-pays-apple-to-stay-out-of-the-search-engine-market https://www.docketalarm.com/cases/California_Northern_District_Court/3--21-cv-10001/California_Crane_School_Inc._v._Google_LLC__et_al/1/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim