Anlık Bildirim

Google Project Starline, daha gerçekçi video görüşmeleri sunuyor

Google, video görüşmeler sırasında gerçeklik duygusunu yaşattığını öne sürdüğü Project Starline teknolojisine dair detayları paylaştı.                           

Google, Project Starline'ı detaylandırdı Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google, bu yılki I/O etkinliğinde gerçekçi bir 3D video görüşmesi deneyimi sunmasını amaçladığı Project Starline'ı tanıttı. Şirket, yayınladığı yeni belgelerle teknolojinin nasıl çalıştığına dair daha fazla teknik ayrıntı paylaştı.

Sistemde 4 NVIDIA GPU kullanılıyor

Google, yüzden fazla çalışanıyla dokuz ay boyunca Project Starline'ı test etti ve elde ettiği sonuçlara göre teknoloji devi, insanların görüştükleri kişilerle aynı odadaymış gibi hissettikleri kanısına vardı. Project Starline'ı geleneksek video görüşme deneyimleriyle kıyaslayan şirket, bazı davranış değişiklikleriyle karşılaştı.

İnsanlar görüşme sırasında yaklaşık %40 daha fazla el hareketliliğine sahipken %25 daha fazla baş sallama ve %50 daha fazla kaş hareketi gibi davranışlar sergiledi. Ayrıca insanlar Project Starline sayesinde konuşmalara daha fazla odaklanabildi ve görüşmelerin içeriğine dair %30 daha fazla performans gösterdi. Gerçekleştirilen bir diğer testte ise çalışanlar bir toplantı sırasında diğer insanlara yaklaşık %15 daha fazla odaklandı.

Google, Project Starline'ı detaylandırdı Tam Boyutta Gör

Project Starline, gerçeğe yakın görüntüler sunabilmek için 65 inç büyüklüğünde bir 8K panelde çalışıyor. Hem gerçekçi hem de 3D görüntüler için sistemde 3 yakalama bölmesi yer alıyor. Buralarda renkli görüntülerle birlikte derinlik verileri de elde ediliyor. Sitemde ayrıca dört ek izleme kamerası, dört mikrofon, iki hoparlör ve kızılötesi projektör yer alıyor.

Google, kişilerin kıyafetlerinin dokusundan jestlerinin büyüklüğüne kadar birçok detay yüzünden sistemin, iletilmesi gereken çok fazla veri ürettiğini söylüyor. Elde edilen tüm veriler iki NVIDIA Quadro RTX 6000 GPU ve iki NVIDIA Titan RTX GPU'ya sahip Lenovo P920 PC'de işleniyor.

Google projeleri hakkında: "Project Starline, 3D görüntüleme, gerçek zamanlı sıkıştırma, uzamsal ses ve bir araya getirildiğinde, yüz yüze iletişim gibi hissettiren bir derinlik ve gerçekçilik duygusu sağlayan çığır açan ışık alanı görüntüleme sistemimizde kaydettiğimiz ilerlemelerin doruk noktasıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynakça https://storage.googleapis.com/pub-tools-public-publication-data/pdf/424ee26722e5863f1ce17890d9499ba9a964d84f.pdf https://blog.google/technology/research/how-were-testing-project-starline-google/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim