Anlık Bildirim

Google Pixel modellerine Ultra Düşük Güç Modu gelebilir

Android kodunda sadece Pixel 4 üzerine yayın yapmış bir geliştiricinin yaptığı değişikliklere göre Pixel modelleri, yakın zamanda Ultra Düşük Güç Moduna sahip olabilir.

Google Pixel modellerine Ultra Düşük Güç Modu gelebilir

Google’ın şimdiye kadar sunduğu Pixel akıllı telefonlarında en büyük şikayet pil ömrü olmuştu. Buna yönelik olarak atılan bir adımda, Android kod değişimi göze çarpıyor. Bu değişime göre Ultra Düşük Güç Modu, yakında Google Pixel akıllı telefonlara sunulacak.

Bugün Pixel akıllı telefonlarda güç tasarrufu modunu açarsanız, olacak şey görünüşte her şeyin karanlık moda geçmesi olacak fakat arka planda da bazı değişiklikler meydana geliyor. Bu değişikliklerin başında uygulamaların arka plan aktivitelerini kısıtlandırmak geliyor. Uygulamalar, konum bilgisi elde edemiyor, internete sürekli erişemiyor ve pil tasarrufu sağlanıyor. 

Şimdiki güç tasarrufu yöntemi, dünyayla bağlantıyı kesmeden bir miktar güç tutmak için ideal olsa da tasarruf yapılabilecek daha radikal yöntemler mevcut. Samsung’un Acil Durum Modu, cihazın ekranını siyah-beyaz yapıyor, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını devre dışı bırakıyor ve gerekli uygulamalar dışındaki her şeyi kapatıyor. Bu mod, kullanıcıya saatlerce yetecek pil ömrü sunuyor. 

Google’ın yaptığı değişiklikler ışığında, Samsung’un sahip olduğuna benzer bir özelliği yakında Pixel modellerine uyarlayacağını söyleyebiliyoruz. Koddaki açıklamalarda şimdiki güç tasarrufu modu, performans karşılığında pil tasarrufu şeklinde geçerken, yeni özellik kullanıcı deneyimi karşılığında pil tasarrufu şeklinde geçiyor. 

Özelliği ne zaman göreceğimiz şimdilik belirsiz fakat Google’ın üç ay sonra tanıtmayı planladığı Pixel 4a modeli, muhtemelen bu özelliğe sahip olmayacaktır. ???????

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim