Anlık Bildirim

Google mezarlığı büyüyor: Shoelace kapatıldı

Google geçen yıl test etmeye başladığı Shoelace isimli deneysel sosyal ağ platformunu sonlandırdığını duyurdu. Koronavirüs nedeniyle fişi çekilen Shoelace, Google mezarlığının son üyesi oldu.

Google mezarlığı büyüyor: Shoelace kapatıldı Tam Boyutta Gör

Google'ın öldürdüğü projeler arasına bir yenisi eklendi. Arama devi geçen yıl kullanma sunduğu "Shoelace" isimli deneysel sosyal ağ platformunu tarihin tozlu raflarına gömdü. Böylelikle Google Mezarlığı daha da büyüdü.

Şirketin deneysel projeler üreten Area 120 ekibi tarafından hayata geçirilen Shoelace platformu, birbirine yakın ve ortak ilgi alanlarına sahip kişilerin gerçek dünyada bir araya gelmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştı.

Google mezarlığı büyüyor: Shoelace kapatıldı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle fişi çekildi

Sosyal ağ ilk etapta sadece New York'ta yaşayan iOS kullanıcılarına açıldı. Daha sonra diğer bölgelere yayılması planlanıyordu ancak test aşamasından çıkamadı. Google, Shoelace'in 12 Mayıs 2020 itibarıyla kapatılacağını duyurdu.

Sosyal ağ, koronavirüs (Covid-19) pandemisinin bir başka kurbanı olarak kayıtlara geçti. Mevcut sağlık krizini göz önünde bulunduran Google projeye yatırım yapmanın doğru olmadığına karar verdi. Şirketin ilerleyen dönemlerde Shoelace'i diriltmek gibi bir niyeti de yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim