Anlık Bildirim

Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Gürcistan sınır köyü Muratlı’da açılması planlanan gümrük kapısı, Google Haritalarda alternatif geçiş olarak görününce ilçe turistlerin akınına uğradı.

Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu

Türkiye ve Gürcistan arasında bir adet sınır kapısı bulunuyor. Google Haritalar uygulaması ise Sarp Sınır Kapısı’na ek olarak Artvin’in Borçka ilçesinde de sınır kapısı gösteriyor. Uygulamadan rota oluşturup buraya gelen turistler, ilçede yoğunluğa neden oldu.

Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu Tam Boyutta Gör

Muratlı Barajı güvenlik personeli, her gün çok sayıda yabancı ve yerli turistin ellerindeki haritalar ve cep telefonları ile bölgede sınır kapısı aradığını belirterek "Burada kapı arıyorlar, bizde yabancılara anlatmakla güçlük çekiyoruz, dillerinden anlamadığımız yabancılara tekrar navigasyona bağlanarak Sarp Sınır Kapısı'na yönlendiriyoruz ve böylelikle geri gönderiyoruz" dedi.

Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu Tam Boyutta Gör

Muratlı Köyü halkı ise yaptıkları açıklamada "Mahallemize gelip buralarda sınır kapısını soruyorlar, biz de anlatmakta zorlanıyoruz. Biz hayalini değil gerçek kapının açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim