Anlık Bildirim

Google'dan sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak araç: Sodar

Koronavirüsle mücadelede maske takmak ve hijyen kurallarına uymak kadar sosyal mesafenin korunması da önem taşıyor. Google, sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak yeni bir araç kullanıma sundu.

Google'dan sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak araç: Sodar Tam Boyutta Gör

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle "sosyal mesafenin korunması" son derece önemli bir hal aldı. Arama devi Google, halka açık yerlerde sosyal mesafe kuralına uymaya yardımcı olacak yeni bir araç kullanıma sundu.

Sodar isimli araç web arayüzü üzerinden hizmet veriyor. Kullanabilmeniz için artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini destekleyen bir telefona ve Chrome tarayıcısına ihtiyacınız var. Test etmek için Sodar web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Web XR ve AR teknolojisini kullanıyor

Başlat (Launch) tuşuna bastığınızda eğer akıllı telefonunuz da destekliyorsa Sodar, Web XR ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak çevrenizde iki metrelik yarıçapta bir halka oluşturacak. Böylelikle ekranda sosyal mesafe için en uygun mesafeyi görebileceksiniz.

Koronavirüsle mücadelede maske takmak ve hijyen kurallarına uymak kadar sosyal mesafenin korunması da büyük önem taşıyor. Google'ın bu aracı sayesinde aynı ortamda bulunduğunuz kişilerin size çok yakın olup olmadığını öğrenebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim