Anlık Bildirim

Google’dan video en boy oranı ayarlayan yapay zeka

Google tarafından geliştirilen yapay zeka destekli araç ile video en boy oranlarını çok daha verimli bir şekilde değiştirebiliyorsunuz. AutoFlip isimli bu araç şimdilik son kullanıcılara açık değil.

Özellikle sosyal medya uygulamalarının popülerliğiyle birlikte farklı en boy oranında videolar daha çok hayatımıza girmeye başladı. Haliyle standart 16:9 en boy oranına sahip bir videoyu da bu tarz platformlarda yayınlamaya uygun hale getirmek büyük bir uğraş gerektiriyor. Google da AutoFlip isimli yeni yapay zeka aracıyla videoları farklı en boy oranında kırpma işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Son kullanıcıya açık değil

AutoFlip, kırpma işlemini yapmadan önce o an videonun odağının ne olduğunu kavramaya çalışıyor. İnsan yüzleri, hareketli nesneler gibi şeyleri hedefleyen AutoFlip aracı, daha sonrasında istediğiniz en boy oranı içerisinde o objeyi merkeze alarak videonuzu kırpıyor. Haliyle videonun direkt olarak belli bir oranda kırpılmasına kıyasla çok daha iyi bir sonuç çıkıyor.

Google’ın yapay zeka projeleri için hazırladığı blog sayfasında yayınlanan yazıdan, sistemin işleyici hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Aynı sayfada haberimizin içerisinde de görebileceğiniz örnek kırpma işlemlerini inceleyebiliyorsunuz. En azından örneklerden anlaşıldığı kadarıyla AutoFlip işinde oldukça başarılı.

AutoFlip maalesef şu an için deneyebileceğiniz bir araç değil. Ancak firmanın Google Fotoğraflar’a eklediği etkileyici yapay zeka özellikleri düşünüldüğünde AutoFlip özelliğinin de yakın gelecekte platform içine dahil edilmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim