Anlık Bildirim

Google, Chrome tarayıcısına canlı altyazı özelliğini getirmeye hazırlanıyor

Teknoloji devi Google'ın işitme engellilere yönelik geliştirdiği, ancak gürültülü ortamlarda da video izlemeyi kolaylaştıran canlı altyazı desteği Chrome tarayıcısna geliyor.

Google, Chrome tarayıcısına canlı altyazı özelliğini getirmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Google'ın geçtiğimiz yıl Pixel 4 akıllı telefonları ile tanıttığı en etkileyici özelliklerden biri de live caption olarak adlandırılan canlı altyazı özelliğiydi. Gelen haberlere bakılırsa yakın bir süre sonra Chrome kullanıcıları da bu özelliğe kavuşabilir.

Henüz test aşamasında

Live caption özelliği temel olarak her tür video içerik için gerçek zamanlı olarak altyazılar üreterek, kullanıcıların her ortamda video izleyebilmelerini sağlıyor. İlk aşamada işitme engelliler için geliştirilen bu özellik, gürültülü ortamlarda veya telefonun sesinin açılamadığı durumlarda kullanıcıların video izlemesini mümkün hale getiriyor.

Google, Chrome tarayıcısına canlı altyazı özelliğini getirmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Chromium Gerrit platformunda keşfedilen kodlar, Google'ın yakın bir süre içinde canlı altyazı özelliğini Chrome tarayıcısına getirmeyi planladığını gösteriyor. Şirketin bu durumu resmi olarak onaylamamasına ek olarak, bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu da canlı altyazı özelliğinin Chrome tarayıcısına gelmesinin biraz zaman alacağı anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim