Anlık Bildirim

Google Chrome rakiplerini ezip geçti

Statcounter, hem mobil cihazlar hem de bilgisayarlar için en çok kullanılan internet tarayıcılarının listesini yayınladı. Google Chrome her iki platformda da rakiplerini ezdi geçi.

Google Chrome rakiplerini ezip geçti Tam Boyutta Gör

Statcounter isimli araştırma şirketi mobil cihazlar ve bilgisayarlar için hangi tarayıcıların en popüler olduğunu gösteren bazı istatistikler yayınladı.

Yapılan araştırma kullanıcıların büyük çoğunluğunun Google Chrome tarayıcısını tercih ettiğini ortaya koydu. Google'ın tarayıcısı global masaüstü pazarının %69.89'luk kısmını elinde bulunduruyor. Chrome'u %9.53 ile Mozilla Firefox takip ediyor.

Google Chrome rakiplerini ezip geçti Tam Boyutta Gör

Üçüncü sırada %6.96'lık kullanım oranıyla Apple'ın Safari tarayıcısı var. İlk beşte %4.77 ve %4.52 paya sahip Microsoft Internet Explorer ve Edge tarayıcıları da bulunuyor.

Bilgisayarlar için en popüler tarayıcılar listesinin altıncı sırasında ise Opera'yı görüyoruz. Pazardan sadece %2.49 gibi son derece düşük bir pay koparabilen tarayıcı henüz istenilen popülariteye ulaşmış değil.

Google Chrome rakiplerini ezip geçti Tam Boyutta Gör

Mobil tarayıcı istatistikleri

Mobil cihazlarda yine Google Chrome %60.26 payla en çok kullanılan internet tarayıcısı konumunda. Safari %20.9 pazar payı ile ikinci sırada yer alıyor. Samsung'un tarayıcısı %6.83'lük kullanım oranı ile üçüncü sırada.

Dördüncü ve beşincilikte sırasıyla %6.07 ve %2.83 paya sahip UC Browser ve Opera var. Android'in kendi stok tarayıcısı ise kullanıcıların sadece %0.94'lük bir kısmı tarafından tercih ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8846 kez okundu.
40 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim