Anlık Bildirim

Google, Cardboard'u açık kaynak kodlu yaptığını açıkladı

Google, telefon tabanlı sanal gerçeklikten çekilmeye devam ediyor. Şirket, Daydream VR projesini sonlandırdı ve ardından kartonla sanal gerçeklik yaşatan Cardboard'u açık kaynak kodlu yaptı.

Google, Cardboard'u açık kaynak kodlu yaptığını açıkladı Tam Boyutta Gör

Google geçtiğimiz Ekim ayında Daydream View VR başlığını resmen durdurduğunu açıklamıştı. Telefon tabanlı sanal gerçeklik ürünleriden uzaklaşan şirket, basit bir kartonla sanal gerçeklik deneyimi yaşatan Cardboard projesini açık kaynak kodlu yaptığını duyurdu.

Daydream VR bekleneni veremedi

Bu hamle, geliştiricilerin sanal gerçeklik deneyimleri oluşturmaya devam etmelerini ve iOS ve Android uygulamalarına Cardboard desteği eklemelerini sağlayacak. AR ve VR ürün müdürü Jeffrey Chen, bir blog yazısında: "Açık kaynak kodlu bir modelin - bizim katkılarımızla - geliştiricilerin Cardboard için deneyimler oluşturmaya devam etmeleri açısından en iyi yol olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Google, Cardboard'u açık kaynak kodlu yaptığını açıkladı Tam Boyutta Gör

Google’ın açık kaynak koduna geçişi, şirketin temelde akıllı telefonla çalışan VR başlıklara havlu attığını gösteriyor. Daydream VR ile kullanıcı tarafında istediği başarıyı yakalayamayan şirketin, bu pazarda bir gelecek görmediği ve Cardboard'u açık kaynak kodlu yaparak geliştiricilerin kullanımına sunduğu düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim