Anlık Bildirim

Google Android için yeni emoji kısayollarını test ediyor

Google'ın Android ve iOS platformlarında kullanıcılarla buluşturduğu klavyesi Gboard, Dünya Emoji Günü'ne özel bir güncelleme aldı. Henüz beta sürümde olan güncelleme emoji çubuğu ekliyor.

17 Temmuz Cuma, Dünya Emoji Günü olarak anılıyor ve bu durum sadece bir şakadan çok daha fazlası. Emojiyle alakalı farklı haberlerin geçtiği bu özel zamanda Google’ın klavyesi Gboard da kendi payına düşeni yaptı.

Şimdilik beta sürecinde olsa da Gboard klavyesi, kelime önerilerinin gösterildiği çubuğun üzerinde bir de emoji önerileri yapan ekstra bir alana sahip oldu. Emoji kısmına geçiş yapıp istediğinizi arayıp bulmakla uğraşmak yerine bu kısım sayesinde öneriler sürekli olarak önünüzde yer alacak ve iletişiminizin içine emojileri yedirmeniz çok daha kolay hâle gelecek. Android telefonların da genel olarak ekranlarının bir hayli uzun ve büyük hâle geldiğini dikkate aldığımızda klavyenin boyuna uzaması, kullanıcıları muhtemelen fazla rahatsız etmeyecektir.

Google, bir diğer emoji destek paketiyle açıkladığı üzere Android 11 sürümünü Sonbahar’da kullanıcılara sunacağında 117 yeni emojiyi de işletim sistemine ekleyecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim