Anlık Bildirim

Giyilebilir cihaz satışları 2023'te arttı: Akıllı yüzükler yükselişte

IDC'nin yayınladığı rapor 2023 yılında giyilebilir cihaz satışlarının arttığını gösteriyor. Yayınlanan verilere göre akıllı saat, akıllı yüzük ve gözlük kategorileri yükselişte.
Giyilebilir cihaz satışları arttı: Akıllı yüzükler yükselişte Tam Boyutta Gör
Pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından yayınlanan bir rapor, giyilebilir cihaz pazarının 2023 yılında mütevazı bir büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor. Yayınlanan verilere göre geçtiğimiz yıl dünya çapında giyilebilir cihaz sevkiyatları %1.7 arttı.

Dördüncü çeyrekte pazarda bir durgunluk yaşandığı belirtiliyor. Buna paralel olarak sevkiyatlar bir önceki yıla göre %0.9 azaldı. IDC analistleri, bu düşüşün tatil alışveriş sezonunun zayıflamasından ve enflasyonist baskılardan kaynaklandığını düşünüyor.

Kulaklık en popüler kategori

Giyilebilir cihazlar arasında en popüler kategori %61.3'lük pay ile kulaklık olarak öne çıkıyor. Ancak bu kategorideki sevkiyatlar 2023 yılında %0.8 oranında geriledi. IDC, bunu inovasyon hızının yavaş olmasına ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmesindeki gecikmelere bağlıyor.

Giyilebilir cihaz satışları arttı: Akıllı yüzükler yükselişte Tam Boyutta Gör
Akıllı saat sevkiyatları 2023 yılında %8.7 arttı. Bu büyümenin arkasında Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan pazarlarda artan talep yatıyor. Akıllı yüzük sevkiyatları %34.9 artarken, gözlük sevkiyatları Amazon ve Meta'nın yeni ürünlerini piyasaya sürmesiyle %128.2 oranında yükseldi.

IDC analistleri küresel ekonominin toparlanma sürecine girmesiyle birlikte 2024 yılında giyilebilir cihaz sevkiyatlarının %10.5 artışla 559.7 milyon adede ulaşacağını tahmin ediyor. 2028 sonuna kadar ise yıllık ortalama %3.6'lık bir büyüme ile pazarın 645.7 milyon adede ulaşması öngörülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim