Anlık Bildirim

Giriş seviyesi sistemlere yeni Athlon işlemciler

12nm sürecinde Zen+ çekirdekleri barındıran yeni Athlon işlemciler PRO versiyonları ile güvenliğe önem verenleri de hedefliyor. Yeni seride toplam 6 Athlon işlemci var.

Giriş seviyesi sistemlere yeni Athlon işlemciler Tam Boyutta Gör

AMD’nin masa üstü sistemlere yönelik olarak hazırladığı Ryzen 4000G işlemcilerin yanı sıra giriş seviyesine yönelik olarak da Athlon işlemciler de sahneye çıktı. Önceki nesle ait Athlon işlemciler maliyete odaklanıyor.

Athlon Gold ve Silver işlemciler

Yeni Athlon işlemciler farklılaşmayı daha iyi belirtebilmek adına yine Gold ve Silver olarak isimlendirilmiş. Yeni seride 3 Athlon işlemci ve 3 de PRO versiyonu yer alıyor. Böylece toplam 6 işlemci seçeneği oluyor.

Serinin tepe modeli Athlon Gold 3150G. 4 adet Zen+ çekirdeği 3.9GHz hızına çıkıyor. Vega 3 grafik birimi ise 1100MHz hızında çalışıyor. TDP değeri ise 65W. İşlemci çift kanal DDR4 2933MHz destekliyor. Athlon Gold 3150GE işlemci hızı biraz daha azaltılmış ve 35W TDP değerine sahip.

Athlon Silver 3050GE ise çift çekirdek ve 4 izlek birimli. Yine Vega 3 birimi olan işlemci 35W enerji tüketiyor. Bu işlemcilerin PRO versiyonları da aynı donanımı ek güvenlik katmanları ile sunuyor. Yeni Athlon serisi ilk olarak belirli marka hazır sistemler ile birlikte sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim