Anlık Bildirim

GIPHY, 400 milyon dolara Facebook tarafından satın alındı

GIF arama motoru ve topluluklarının başında gelen GIPHY, Facebook tarafından satın alındı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre GIPHY ekibi, Instagram'a dâhil olacak.

GIF üretim uygulamasını çeşitli platformlarda gördüğümüz GIPHY, Facebook tarafından satın alındı. Bu satın alımın ardından Facebook’un açıklamasına göre hizmet, Instagram başta olmak üzere firmanın tüm platformlarına daha entegre hâlde çalışacak.

İnternette GIF aratmak için en çok kullanılan araçlardan olan GIPHY, Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger ve diğer sosyal medya uygulamalarında yoğun şekilde kullanılıyordu. Açıklanan verilere göre GIPHY’nin tüm trafiğinin yarısı Facebook ve ona bağlı uygulamalardan geliyor. Bu sebeple böyle bir satın alımın gerçekleşmesi hiç de şaşırtıcı değil.

GIPHY’nin çalışma sisteminde ve politikasında herhangi bir değişim olmayacağını açıklayan Facebook, mevcut ekibin Instagram ekibine dâhil olacağını da belirtti. Yakın zamanda GIPHY ile başta Instagram’ın, sonra diğer Facebook uygulamalarının entegrasyonunda bir artış göreceğimiz kesin. Diğer firmaların hizmetlerinde de kullanılan GIPHY araçlarında herhangi bir kısıtlama olacak mı henüz belirsiz. Firmalar yüksek ihtimalle başka hizmetlere yönelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5570 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
giphy, facebook ve
4 etiket daha instagram WhatsApp gif Internet
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim