Anlık Bildirim

Gigafactory 4 inşaat alanında, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 25 adet patlamamış bomba bulundu

Tesla'nın Almanya'da inşa edeceği Gigafactory için yürüttüğü hummalı çalışmalar devam ediyor. Alman yetkililerin nşaat alanında yürüttüğü faaliyetlerde 25 adet patlamamış bomba bulundu.

Gigafactory 4 inşaat alanında, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 25 adet patlamamış bomba bulundu Tam Boyutta Gör

Tesla, Almanya’da kuracağı Gigafactory kapsamında yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Dünyadaki 4. Gigafactory olacak Almanya fabrikası için görüşmelere devam eden şirket, 40 milyon Euro bedel üzerinden anlaşılan arazi için ciddi miktarda ağaç kesecek.   

Aşağıdaki fotoğrafta da görülebileceği üzere 300 hektarlık alanın büyük bir bölümünde gerçekleşecek ağaç kesim faaliyetlerinin yaratacağı bir başka sorun daha var. Şirket, yaşam alanı imha edilecek ormanlık alanda bulunan ve tehlike altındaki bir yarasa türünü de uygun bir ortama yerleştirmek durumunda kalacak.

Gigafactory 4 inşaat alanında, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 25 adet patlamamış bomba bulundu Tam Boyutta Gör

Tüm bunların üzerine Tesla’nın üzerinde durması gereken bir başka konu ise 2. Dünya Savaşı’ndan kalma mühimmatın temizlenmesi faaliyeti. Bir süredir çalışmalarını bu konu üzerine yoğunlaştıran şirket ve Alman yetkililer, inşaat alanında yaptıkları arama faaliyetlerini tamamlamışlar.

 

Alman medyasının paylaştığı bilgilere göre söz konusu bölgede patlamamış halde tam 25 bomba bulunmuş. Bombalarla birlikte bulunan diğer tür mühimmat da hesaba katıldığında ele geçirilen cephane miktarı 85 kilogramı bulmuş.  

Yetkililerin söz konusu mühimmatı güvenli bir şekilde imha etmesini bekleyen Tesla, işlerin tamamlanmasını müteakip ağaç kesmeye başlayacak. Gigafactory 4’ü 4 Temmuz 2021 tarihinden açmayı planlayan şirket, burada; pil, aktarma organları ve başta Model Y olmak üzere diğer Tesla araçları üretecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim