Anlık Bildirim

Gigabyte’ın B550 ve Z490 yongasetli anakartları listelendi

Uzakdoğulu bilgisayar bileşenleri üreticisi Gigabyte’ın hazırladığı yeni anakartlar EEC listesinde ortaya çıktı.

Gigabyte’ın B550 ve Z490 yongasetli anakartları listelendi

AMD’nin uygun fiyatlı sistem toplamak isteyenlerin merakla beklediği B550 yongaseti bu sefer de Gİgabyte’ın başvurusu esnasında ortaya çıktı.

Mini-ITX B550 anakartlar yolda

ATX, M-ATX ve Mini ITX formatlarındaki anakartlar Aorus ve Gaming sınıfı altına konumlandırılmış. Listede Aorus çözümlerine kıyasla daha uygun fiyatlı Gaming X çözümlerinin de yer aldığını belirtelim.

Bilindiği üzere B550 yongaseti ile AMD giriş seviyesi/orta seviyeye de PCIe 4.0 sunacak. Buna karşın OEM üreticilere özel tasarlanan B550A çipseti ise PCIe 3.0 ile sınırlı tutulacak. Intel’in halen üst seviyede dahi PCIe 4.0 desteğine yer vermediği düşünüldüğünde AMD giriş segmentinde kullanıcıların gönlünü kazanacağa benziyor.

Gigabyte’ın B550 ve Z490 yongasetli anakartları listelendi

Diğer taraftan EEC listesinde Intel’in bir kere daha soket değişikliğine gideceği Comet Lake işlemcileriyle uyumlu anakartlar da mevcut. LGA 1200 sokete sahip Aorus modellerine ek olarak firmanın yeni bir anakart ailesine yer verdiği de dikkatlerden kaçmıyor. Vision çözümleri W480 yongasetine bakılacak olursa Gigabyte’ın iş istasyonlarını hedef alacağı seçenekler olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim