Anlık Bildirim

Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor

Avrupa Birliği son yıllarda teknoloji firmalarının adeta gölgesi haline gelmiş durumda. Avrupa şimdi de akıllı telefonlarda pil değişiminin çok daha kolay olmasını talep ediyor.
Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor Tam Boyutta Gör
Günümüzde Apple, Samsung ve diğer akıllı telefon üreticileri fiyat bağımsız olmakla birlikte çıkartılamayan bataryalara sahip telefonlar üretiyor. Eğer kullanıcılar kapasitesini kaybeden pillerini değiştirmek isterlerse ya teknik aletler almaları gerekiyor ya da önemli bir meblağı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Avrupa Birliği (AB) ise şimdi pil değişimini basitleştirmek için şirketlere baskı yapmaya başlıyor. Tek sorun, ilgili yasanın yürürlüğe girmesi için birkaç yıla ihtiyaç duyması.

Çıkarılabilir piller geri dönüyor

Avrupa Parlamentosu'nun 587 üyesi bir süre önce, önceki bir yasada bazı değişiklikler yaparak, tüm cihazların kolayca değiştirilebilir pillerle gönderilmesi yönünde oy kullandı. Bunu esasında ilk adım olarak görmek gerekiyor. Zira buradaki “kolay” terimi oldukça muğlak. Hayatında hiç telefon bataryası değiştirmemiş birisi için işlem son derece zor olsa da bunu birçok kez yapan birisi için çocuk oyuncağı olabilir.

AB, bu muğlak tanımdan kaçınmak için pillerin değiştirilmesi için alet gerektirmemesi gerektiğini belirtti ve çıkarılabilir arka kısımların geri dönebileceğini öne sürdü. Ancak, bu yasanın 2027'den önce yürürlüğe girmeyeceğini ve yalnızca AB'ye bağlı bölgeleri etkileyeceğini belirtmek gerek. Öte yandan 2027 bizden neredeyse 4 yıl uzakta ve o zamana kadar pil teknolojilerinde ciddi gelişimler söz konusu olabilir. Öte yandan firmaların tasarım yaklaşımlarını düşünmek için bolca vakitleri var. Yasa yürürlüğe girene kadar Apple ve Samsung gibi şirketlerin tasarımlarını değiştirip değiştirmeyeceklerini bize zaman gösterecek.

Kaynakça https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20230609IPR96210/making-batteries-more-sustainable-more-durable-and-better-performing https://wccftech.com/new-eu-law-demands-replaceable-smartphone-batteries/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25738 kez okundu.
52 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim