Anlık Bildirim

Genesis, elektrikli crossover modeli GV60'ın görsellerini paylaştı

Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6'dan sonra E-GMP platformu üzerine geliştirilen bir elektrikli otomobil daha karşımızda: Genesis GV60. Ancak otomobilin tasarımı dışındaki detaylar henüz belli değil.

Genesis, elektrikli crossover modeli GV60'ın görsellerini paylaşt Tam Boyutta Gör

Genesis, elektrikli araç dünyasındaki varlığını güçlendirmeye hazırlanıyor. Hyundai'nin lüks kolu olan marka, elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen bir platform üzerine inşa edilen ilk elektrikli otomobili Genesis GV60'ın görsellerini paylaştı.

Elektrikli Genesis GV60, tahmin edileceği gibi E-GMP platformunu temel alıyor. Söz konusu platformu Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 modellerinden tanıyoruz. 'Athletic Elegance' isimli felsefeyle tasarlanan otomobilin ön bölümünde dört parçadan oluşan LED farlar bir Genesis'e baktığımızı hemen belli ediyor. Alt taraftaki geniş panjur da tasarıma olan katkısının yanı sıra gövdenin altındaki yüksek voltajlı bataryaların soğutma verimliliğini artırıyor.

Tekerlek kemerine kadar uzanan geniş ve kaslı bir ön kaputa sahip olan Genesis GV60'ın en dikkat çekici yanlarından biri yan aynalar yerine kamera kullanılıyor olması diyebiliriz. Öte yandan bazı ülkelerdeki yasal zorunluluklar nedeniyle geleneksel aynalar da seçenekler arasında olacaktır. Gömülü kapı kolları, aerodinamik jantlar, krom detaylarla farklı bir şekil kazandırılan C sütunu, boydan boya ışık şeridiyle donatılan bagaj spoyleri ve yine dört parçadan oluşan stop grubu da dikkat çeken diğer tasarım unsurları arasında.

Genesis, elektrikli crossover modeli GV60'ın görsellerini paylaşt Tam Boyutta Gör

Elektrikli Genesis GV60'ın iç mekanı da oldukça lüks detaylara sahip. Multimedya tuşlarına sahip iki kollu direksiyonun hemen arkasında bitişik yerleşime sahip dijital gösterge ve multimedya ekranları bulunuyor. Hemen alt katmandaysa düz bir çizgi biçiminde yerleştirilen havalandırma menfezleri mevcut. Kapı içlerinde, yanlardaki kameralardan elde edilen görüntülerin aktarıldığı ekranlar bulunuyor.

GV60'in iç mekanındaki en ilginç detaylardan biri de orta konsolda yer alan 'Crystal Sphere' yani kristal küre. Otomobilin çalışır halde olmadığı zamanlarda içerideki ortam aydınlatmasının bir parçası olan bu küre araç harekete hazır olduğunda dönüyor ve ortaya fütüristik tasarıma sahip bir vites seçici çıkıyor.

Genesis GV60'ın teknik detayları henüz belli değil. Kalan tüm detaylar önümüzdeki süreçte yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim