Anlık Bildirim

General Motors, sadece elektrikli araç üretecek tesisine 3 milyar dolar yatırım yapacak

ABD merkezli dev otomotiv şirketi General Motors, elektrikli araç üretimine 3 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, Detroit'teki tesisini yeniden inşa edecek.

General Motors, sadece elektrikli araç üretecek tesisine 3 milyar dolar yatırım yapacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv devlerinden General Motors, bugün yaptığı açıklama ile birlikte elektrikli bir gelecek vizyonunu hayata geçirmek için 3 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

2021'de üretime başlayacak

Şirketin Detroit-Hamtramck montaj tesisinin sadece elektrikli araç üretimi için yeniden inşa edileceği belirtilirken, tesiste şu anda Chevrolet Impala ve Cadillac CT6 üretiminde çalışan yaklaşık 900 kişinin görev yaptığı ifade edildi. Yatırımın 2.2 milyar doları bu tesisin elden geçirilmesi ve yenilenmesi için harcanacak. Çalışmaların ise Şubat ayında başlaması planlanıyor.

General Motors, sadece elektrikli araç üretecek tesisine 3 milyar dolar yatırım yapacak Tam Boyutta Gör

General Motors, ilk tamamen elektrikli kamyonetini 2021 yılının sonlarında üretim bandına sokmayı hedefliyor. Şirket kalan 800 milyon doları ise tedarikçi araçları ve elektrikli kamyonlarla ilgili diğer projeler için harcayacak. GM, elektrikli pikaplar üzerinde çalışan tek otomobil üreticisi değil. Tesla'da geçtiğimi aylarda iddialı bir şekilde Cybertruck modelini tanıtmıştı. Bir başka ABD'li otomotiv şirketi Rivian'ın ise R1T adını verdiği geleneksel pikap modeli üzerinde çalıştığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim