Anlık Bildirim

Genç oyun tasarımcıları çevreci konulara ilgi gösteriyor

BAFTA( The British Academy of Film and Television Arts)'da konsept oyun tasarımlarını çalışan oyunlara dönüştürme imkanı elde etmek için yarışan gençler çevreci konuları ele alıyorlar.

İngiltere'nin Oscar töreni sayılabilecek bir etkinlik olan BAFTA,(The British Academy of Film and Television Arts) genç oyun tasarımcılarını motive etmek ve geleceğin potansiyel oyun geliştiricilerini desteklemek amacıyla yaptığı Yılın Genç Oyun Tasarımcısı yarışmasında bu sene 51 finalist açıkladı.

Bu sene öne çıkan konular arasında ağırlıklı olarak çevreci konseptler bulunuyor. Listeye giren 51 aday arasından kısa listeye girenler belli oldu.

Genç oyun tasarımcılarının odağında çevre faktörü var Tam Boyutta Gör

Gençler dünyayı daha iyi bir yer yapmak istiyor

11 yaşındaki Finley, Seas of Salvation(kurtuluş denizleri) küçük bir bot ile başlayıp çeşitli ekipmanlarla okyanustaki atıkları temizleyerek ilerlemeyi ve bu atıklar tarafından zarar gören deniz canlılarını kurtarmayı konu alıyor. Amaç okyanuslardaki tüm atıkları temizleyip deniz hayatını normale çevirmek.

14 yaşındaki Habiballah, Rewind(geri sarmak) isimli oyununda gençlerin kederin ne olduğunu ve kederli kişilerin neler hissettiğini anlamasını sağlamak üzere bir konsept geliştirmiş. Beş bölümden oluşan oyun her aşamasında kederin ne olduğunu anlatmayı amaçlıyor.

15 yaşındaki Emily, Splash of Colour(renk sıçraması) isimli oyununda covid-19 kısıtlamalarından esinlenmiş. Oyunun tek renkli öğesi olan ana karakter renkleri solan dünyaya renklerini geri kazandırmaya çalışıyor.

Yarışmaya katılan genç tasarımcılar geliştirdikleri konseptleri BAFTA( The British Academy of Film and Television Arts)'da konsept oyun tasarımlarını çalışan oyunlara dönüştürme imkanı elde etmek için yarışan gençler çevreci konuları ele alıyorlar.çizerek ifade etmişler. İçlerinden bazıları konsept fikirlerini anlatabilmek için basitçe dijitale dökebilmiş. 

Kazanan konsept Perşembe günü belli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim