Anlık Bildirim

Gen mutasyonu ile farelerde obezite gelişimi önlendi

Bütün gruplar 6 hafta boyunca yağ içeriği yüksek diyetle beslendi. Gen aktivitesi bozulan ve nanopartikül verilen grubun kontrol grubuna göre %45 oranda daha fazla kalori harcadığı tespit edildi.

Gen mutasyonu ile farelerde obezite gelişimi önlendi Tam Boyutta Gör

Obezite 21. yüzyılda oldukça büyük oranda artış göstermekle birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde logaritmik artış gösteriyor. Washington University School of Medicine in St. Louis kurumundan bir grup araştırmacı obezite üzerinde çeşitli araştırmalar yapmakla birlikte oldukça önemli bir buluşa da imza attı.

Araştırma ekibi makrofaj olarak adlandırılan ve immün sistemin temel hücrelerini oluşturan hücrelerde spesifik gen aktivitesini engelledi ve bu durum sonucunda yağ ağırlıklı beslenen farelerde obezitenin engellendiği tespit edildi.

Makrofajlar ve ASXL2 geni

Gen mutasyonu ile farelerde obezite gelişimi önlendi Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar fareleri 2 gruba ayırdı ve ilk gruptaki fare makrofajlarında bulunan ve ASXL2 olarak adlandırılan geni bloke etti. 2. gruptaki farelere ise bahsi geçen gen aktivitesini bozan nanopartiküller enjekte edildi. Ayrıca bahsi geçen gruplara ek olarak normal gen aktivitesine sahip kontrol grubu oluşturuldu.

Bütün gruplar 6 hafta boyunca yağ içeriği oldukça yüksek diyetle beslendi. Araştırma sonucunda gen aktivitesi bozulan ve nanopartikül verilen grubun kontrol grubuna göre %45 oranda daha fazla kalori harcadığı tespit edildi.

Yeni araştırma insanlara uygulanabilir ve insanlar için çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilebilirse obezite için yeni tedavi yollarının kapılarını aralayabilir.

Yeni araştırma The Journal of Clinical Investigation dergisinde yayımlandı.

Kaynakça https://medicine.wustl.edu/news/obesity-prevented-in-mice-treated-with-gene-disabling-nanoparticles/ https://www.jci.org/articles/view/128687 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim