Anlık Bildirim

Geçtiğimiz ay Hindistan'da bir tane bile sıfır araç satılmadı

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke çapında karantina gibi sıkı önlemler alan Hindistan'da acil ihtiyaçlara ilişkin üretim ve satışlar hariç tüm işletme ve fabrikalar kapandı.

Geçtiğimiz ay Hindistan'da bir tane bile sıfır araç satılmadı Tam Boyutta Gör

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri otomotiv oldu. Avrupa ülkelerindeki otomobil satışlarında yüzde 89’a varan ciddi düşüşler yaşandı.

Farklı ülkelerden Nisan ayına ilişkin pazar verileri gelmeye başlayınca durumun bazı ülkelerde daha da ciddi olduğu anlaşıldı. Özellikle Hindistan, otomobil satışlarının koronavirüs salgınından en çok etkilendiği ülkelerden biri oldu. Öyle ki, paylaşılan verilere göre geçtiğimiz ay ülkede bir tane bile araç satılmadı. Bu durum, 1,35 milyar nüfusa sahip ülkenin tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Ülkedeki otomotiv sektörünün Nisan ayı boyunca durmasında, salgının yayılma hızını yavaşlatmak için alınan sıkı önlemler etkili oldu. 24 Mart tarihinden itibaren tüm ülkeyi karantinaya alan yetkililer, acil ihtiyaçlara ilişkin üretim ve satış hariç tüm işletmeleri ve fabrikaları kapattı. Böylece otomotiv sektörü de tamamen kepenk indirmiş oldu. İlk etapta 14 Nisan’a kadar geçerli olan bu süreç, daha sonra 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Türkiye'de de Nisan ayında satışlar düştü

Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre durum ülkemizde de pek farklı değil. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Habertürk’e yaptığı açıklamada normal şartlarda bir günde yaptıkları satışa Nisan’da ancak bir ay boyunca ulaşabildiklerini dile getirdi. Bunun sebebini üretimin durması nedeniyle bayilerde araç olmamasına bağlayan Bozkurt, fabrikaların üretime sınırlı kapasite ile başlaması nedeniyle önümüzdeki 6 ay araç bulunurluğunun zorlaşacağını dile getirdi.

Kaynakça https://www.carscoops.com/2020/05/not-a-single-new-car-was-sold-in-india-last-month/ https://www.haberturk.com/toyota-turkiye-ceo-su-gunluk-satis-rakamina-1-ayda-ulastik-haberler-2666196-ekonomi Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3754 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil satışları nisan, hindistan ve toyota türkiye
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim