Anlık Bildirim

Audi Quattro S1'e selam duran 816 beygirlik elektrikli otomobil: E-Legend EL1

E-Legend isimli Alman firma tarafından Audi Quattro'dan esinlenilerek geliştirilen elektrikli otomobil, retro-modern karışımı çizgileri, teknik özellikleri ve yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor.

e-legend el1 arka tasarım Tam Boyutta Gör

E-Legend isimli bir Alman firma, tasarımıyla 80'li yılların yıldızı Audi Quattro S1'e selam duran bir projeyle karşımızda. E-Legend EL1 adı verilen elektrikli otomobil, görünümüyle olduğu kadar özellikleriyle de ilgi çekecek.

E-Legend EL1 özellikleri ve fiyatı

Yapılan açıklamaya göre EL1'de üç tane elektrik motoru bulunuyor. Biri ön aksta, ikisi arka aksta bulunan motorlar toplamda 816 beygir güç üretiyor. Bu güçlü motorları beslemek içinse araçta Porsche Taycan'da da karşımıza çıkan 800 volt mimarisini kullanan 90 kWsa'lik batarya paketi kullanılıyor. Söz konusu bataryanın hızlı şarj desteğine ve sıvı soğutma sistemine sahip olduğu da belirtiliyor.

E-Legend'ın iddiasına göre EL1, 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını ise 10 saniyeden daha kısa sürede tamamlıyor. Yola tutunmasına yardımcı olmak adına tork yönlendirme sistemini de özellikleri arasında bulunduran EL1'in menziliyse 400 kilometre olarak açıklandı. Şirket, söz konusu güç aktarma organlarının tedarikçisini saklı tutuyor.

Elektrikli EL1'in tasarımına baktığımızda genel yapısı itibariyle Quattro S1'i anımsattığını söylemek mümkün. Karbon monokok şasiye ve 1680 kilogram ağırlığa sahip olduğu belirtilen otomobilde 19 ve 20 inç (ön-arka) boyutlarında beyaz renk jantlar ve arka spoyler dikkat çekiyor. Önde ve arkada LED aydınlatmalara yer verilen otomobilde bolca bağlanılabilirlik özelliği sunan multimedya sistemi, klima, geri görüş kamerası ve üç yönlü ayarlanabilir süspansiyon gibi özellikler de bulunacak.

EL1'den önümüzdeki yıl hazır olmak üzere toplamda 30 adet üretilmesi planlanıyor. Otomobilin fiyatıysa dudak uçuklatan cinsten zira Avrupa fiyatı bile vergiler dahil edildiğinde 1 milyon euroya yakın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14936 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve
2 etiket daha almanya e-legend
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim