Anlık Bildirim

Garmin ekosistemine büyük çaplı hacker saldırısı

Dünyaca ünlü giyilebilir cihaz üreticisi Garmin, büyük çaplı bir siber saldırıya uğradı. Üretim hatları, web sitesi ve mobil uygulaması devre dışı kalan şirket "fidye yazılımı" kurbanı.

Garmin ekosistemine büyük çaplı hacker saldırısı Tam Boyutta Gör

Giyilebilir cihaz üreticisi Garmin ve hizmetlerine büyük çaplı bir hacker saldırısı yapıldı. Şirketin üretim hatları devre dışı kalırken, web sitesi ve mobil uygulaması kullanılamaz hale geldi.

Gelen bilgilere göre Garmin ekosisteminin kilitlenme nedeni şirketin bilgisayar sistemlerine bir şekilde sızan WastedLocker isimli fidye yazılımı. Bu virüs, bulaştığı PC'deki verileri şifreleyerek çözmek için kripto para biriminde fidye talep ediyor.

Garmin ekosistemine büyük çaplı hacker saldırısı Tam Boyutta Gör

Şirket sorunun nedenini açıklamıyor

Şirket henüz bu iddiaları doğrulamış değil. Twitter hesabında hizmetlerinin çalışmadığı yazsa da sorunun neden kaynaklandığı açıklanmıyor. Firmanın Tayvan birimi, kullanıcılara sorunların birkaç gün içinde çözüleceğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Garmin, akıllı saatleri, fitness bileklikleri, kalp atış hızı monitörleri ve diğer giyilebilir cihazlarıyla tanınan bir marka.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim