Anlık Bildirim

Galaxy S20 serisi özel bir güvenlik çözümü barındırıyor

Samsung Secure Element adındaki güvenlik çözümü donanım ve yazılım katmanlarını bir araya getirerek kişsel veriler ile kripto para anahtarlarınızı güvenli bir alanda saklıyor.

Galaxy S20 serisi özel bir güvenlik çözümü barındırıyor Tam Boyutta Gör

Yıllar içerisinde işlemciye binen yükün azaltılması ve verimliliğin arttırılması amacıyla pek çok yardımcı yonganın mobil cihazlarda yer aldığını gördük. Apple ve Huawei markalarında yardımcı sensör yongaları, Pixel telefonlarda görsel yongalar, güvenlik yongaları, yapay zeka yongaları bunlar arasında. Samsung da Galaxy S20 serisinde yeni bir güvenlik yongası kullanıyor.

Samsung Secure Element nedir?

Samsung Secure Element adı verilen bu yeni çözüm; donanım ve yazılım katmanlarını bir araya getiriyor. Çözümün asıl amacı şifreler, PIN’ler ve kripto para özel anahtarlarının depolama biriminden alınarak güvenli bir alanda saklanması.

Samsung SE çözümünün temelinde S3K250AF yongası yer alıyor. Bu yonga tersine mühendislik, güç kesme yoluyla saldırı veya lazer saldırısı gibi risklere karşı özel donanımlar barındırıyor. Bu bakımdan verilere erişimin oldukça zor olduğu ifade ediliyor.

Yazılım tarafında ise Samsung tarafından geliştirilen özel bir uygulama ve Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+ sertifikası almış güçlü bir anahtar koruması yer alıyor.

Samsung SE çözümü Galaxy S20 serisi haricinde başta Galaxy Note 20 olmak üzere farklı Samsung cihazlarında da yer alacak. Ayrıca diğer firmalara da tedarik edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim