Anlık Bildirim

Galaxy Note 20 Ultra ilk değişken oranlı tazeleme hızına sahip telefon

Galaxy Note 20 Ultra için geliştirilen özel OLED ekran 120Hz tazeleme hızını senaryoya göre 10Hz seviyesine kadar indirebiliyor ve yüzde 60 enerji tasarrufu sağlıyor.

Galaxy Note 20 Ultra ilk değişken oranlı tazeleme hızına sahip telefon Tam Boyutta Gör

Samsung’un yeni amiral gemisi serisi Galaxy Note 20 bazı hayal kırıklıkları ile tanıtılmış olsa da bazı özellikleri pazarda ilk kez karşımıza çıkıyor. Özellikle Galaxy Note 20 Ultra değişken oranlı tazeleme hızı ile dikkat çekiyor.

Telefonlarda değişken oran

Galaxy Note 20 Ultra modeli tazeleme oranını dalgalandıracak şekilde optimize edilmiş özel bir OLED ekrana sahip. Telefon pazarında değişken tazeleme hızı sunan ilk OLED ekranın bu olduğu ifade ediliyor.

Adaptif Frekans olarak adlandırılan OLED teknolojisi tazeleme hızını 120Hz seviyesine çıkarırken ihtiyaç olmayan durumlarda ise azaltıyor. Testlerde hızın 10Hz seviyesine kadar düşürülebildiği görülmüş. Bu durumda enerji tüketimi de yüzde 60 oranında azaltılıyor.

Adaptif hız optimizasyonu tazeleme hızı sunan diğer ekranlara göre yüzde 22 civarında enerji tasarrufu yapmayı başarıyor. Böylece rakipleri kadar yüksek olmasa da enerji tasarrufu açısından avantajlı bir teknoloji ortaya çıkıyor.

Samsung sadece kendi telefonlarında OLED ekranlar kullanmıyor. Rakip firmalara da tedarik yapıyor. Son dönemde tazeleme hızı trendi giderek arttığı için üreticiler bu tarz ekranlara ilgi duyacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim