Anlık Bildirim

Friends’in yeni bölümü için oyunculara dudak uçuklatan maaş

1994 - 2004 yılları arasında 10 sezon yayımlanan ve tüm zamanların en popüler dizileri arasında yer alan Friends, özel bir bölümle geri dönüyor. Bu bölümün WarnerMedia'ya yükü ağır olacak.

Friends’in yeni bölümü için oyunculara dudak uçuklatan maaş Tam Boyutta Gör

1994 yılında başlayan ve 2004 yılında ekranlara veda eden Friends dizisi, özel bir bölümle geri dönüyor. Friends’in özel bölümü, Mayıs ayında yayına başlayacak dijital yayın platformu HBO Max’in çıkış içeriklerinden birisi olacak. HBO Max bu anlaşma ile birlikte Netflix'in dişli rakibi olduğunu bir kez daha belli etti.

Friends, başrol oyuncularıyla eksiksiz bir şekilde geri dönüyor. Tek bölüm olacak ve bu bölümün senaryosu olmayacak. Bonus bölüm olarak tanımlayabiliriz.

HBO Max platformu, Friends’in eski bölümlerinin 5 yıllık yayın hakkı için 425 milyon dolar ödedi. WarnerMedia’nın eski bölümler için bu kadar uçuk bir ödeme yapması, yeni bölümün maliyetinin ne kadar olduğu hakkında merak uyandırdı. Zira Friends’in ekranlara geri dönmesi için pek çok şirket çabalamış ancak ya yeni proje için oyuncuları ikna edememiş ya da maddi açıdan mantıksız bulmuştu.

Eski bölümlerin iki katı ücret ödenecek

Friends’in özel bir bölüm olarak HBO Max platformunda yayınlanacağı iddiasını ilk ortaya atan haber sitelerinden The Hollywood Reporter, yeni paylaşımında oyuncuların ücretleri hakkında edindiği bilgileri paylaştı. Özel bölüm için oyunculara, eskiden bölüm başına ödenen ücretin iki katı ödenecek. Bu da 2.5 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasına tekabül ediyor. Dizinin yaratıcılarından David Crane ve Marta Kauffman’a da özel bölüm için yüklü bir ödeme yapılacak. Kaba bir hesapla Friends’in özel bölümü için ekibe yaklaşık 20 milyon dolarlık maaş ödemesi yapılması gerekiyor.

Türkiye’deki yayın hakları Digiturk’te

HBO Max platformu 20 Mayıs tarihinde ABD’de hizmete başlayacak. Aylık 15 dolarlık abonelik ücretine sahip platformun Türkiye’ye ne zaman geleceği bilinmiyor. Friends’in eski bölümlerinin ülkemizdeki yayın hakları Digiturk’te ancak söz konusu özel bölüm yalnızca HBO Max’den izlenebilir olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim