Anlık Bildirim

Fransa'dan Google'a "rekabet" cezası

Türkiye'de 1.5 milyon lira para cezasına çarptırılan Google'a Fransa'dan da ceza geldi. Fransa Rekabet Kurumu, şirketin haksız rekabet ortamı yarattığına karar verdi.

Fransa'dan Google'a 'rekabet' cezası Tam Boyutta Gör

Haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Türkiye’de Rekabet Kurumu tarafından cezaya çarptırılan Google’a şimdi de Fransa ceza kesti. Fransa’nın Rekabet Kurum tarafından Google’a 150 milyon Euro para cezası uygulanmasına karar verildi. Gerekçe olarak Google reklamlarındaki adil rekabet ortamını bozan davranışlar örnek verildi.

Fransa, bu sene Google’ı ceza yağmuruna tuttu. Google’ın veri vermekten kaçınması ve vergi aktivitelerini tam olarak bildirmemesi nedeniyle 1 milyar Euro para cezasına çarptırılmıştı. 2019’un başlarında ise gizlilik kurallarını ihlal ettiği için 50 milyon Euro para cezasına maruz kaldı. Google, Fransa Rekabet Kurumu’nun 150 milyon Euro’luk cezasına itiraz edeceğini duyurdu.

Türkiye'nin Rekabet Kurumu, Google'a 1.5 milyon liralık para cezası verdi. Kurum, Android işletim sisteminde ön yüklü gelen Google uygulamalarının adil rekabeti engellediğini gerekçe gösterdi. Google bu ceza nedeniyle yeni Android cihazlarına lisans vermeyeceğini, cezanın kaldırılması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak 5 Şubat tarihinde Google’ın sözlü savunması alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7050 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, fransa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim