Anlık Bildirim

Florida’daki bir yargıç okulların açılması kararını bozdu

COVID-19 pandemisinin şiddetli bir şekilde devam ettiği ABD’de okulların açılmasına hazırlanılıyor. Bir yargıç önemli bir adım atarak bir çok kişinin hayatını kurtardı.

Florida’daki bir yargıç okulların açılması kararını bozdu Tam Boyutta Gör

Aşı ne zaman gelecek soruları devam ederken pandemi de tüm hızıyla yayılıyor. Vaka sayıları ile listede ilk sıraya yerleşen ABD’de ise okulların açılması gündemde. Bir yargıç önemli bir karara imza attı.

 

Son alınan karara göre salgının en çok vurduğu Miami-Dade, Broward ve Palm Beach bölgeleri haricinde 31 Ağustos’tan itibaren öğrencilere okula dönme seçeneği sunulması gerekiyor. Okula dönme seçeneği sunmayan eyaletlerse devlet fonlarından mahrum kalma riskiyle karşı karşıya.

Yüz yüze eğitim kararını reddetti

Florida’daki bir yargıç ise eyaletindeki devlet okullarının yüz yüze eğitim için açılması zorunluluğunun güvenliği keyfi olarak bozduğuna hükmederek kararı reddetti.

Karar aynı zamanda ülkenin en büyük ikinci öğretmen sendikası American Federation of Teachers ve ona bağlı Florida Education Association derneği tarafından sevinçle karşılandı. 

Zira okullar uzaktan eğitimle eğitim dönemine devam etse dahi hem finansman sıkıntısı yaşayacak hem de salgın nedeniyle bir çok insanın sağlığı riske atılacaktı.

Kararın alındığı günün geç saatlerinde ise  hükümet karara itiraz ederek derhal durdurulması yönünde bulunmuş. Geçtiğimiz ay yine sendikaların hakkında dava açtığı eğitimden sorumlu vekil Richard Corcoran mücadelenin her öğrenciye, veliye ve öğretmene ne tür eğitim isterlerse istesinler seçim hakkı tanımak olduğunu belirtmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim