Anlık Bildirim

Fiat Punto'nun halefi için ilk resmi duyuru yapıldı

Grup CEO'su Carlos Tavares, kısa süre önce düzenlenen bir video konferans sırasında markanın 2023 yılında yepyeni bir model ile B segmentine dönüş yapacağını resmi olarak onayladı.

Fiat Punto'nun yerine gelecek model duyuruldu! Ne zaman geliyor? Tam Boyutta Gör

2018 yılında üretim hayatına veda eden Fiat Punto'nun yerini dolduracak model nihayet duyuruldu. Grup CEO'su Carlos Tavares, Fiat'ın 2023 yılında yeni bir B Segment araç çıkaracağını resmen onayladı.

2023'te piyasaya sürülecek

Fiat Punto'nun halefiyle ilgili henüz çok detay yok ancak "ortak platform" üzerine inşa edilecek ilk model olacağı kesinleşti. Bu da demek oluyor ki Fiat'ın yeni B Segment modeli PSA Grubu'nun CMP (Common Modular Platform) mimarisi üzerine yükselecek. Bu mimariyi yine aynı sınıfta yer alan yeni Peugeot 208 ve Opel Corsa vasıtasıyla yakından tanıyoruz.

Bu kapsamda Fiat Punto'nun yerini alacak modelin motor seçenekleri de platform kardeşleriyle benzer olacaktır. 2023 yılında piyasaya sürüleceği açıklanan modelde ilk etapta içten yanmalı motorların yanı sıra hafif hibrit veya hibrit seçenek görebiliriz.

Fiat Punto'nun yerine gelecek model duyuruldu! Ne zaman geliyor? Tam Boyutta Gör

Bunun yanı sıra 208 ve Corsa'da olduğu gibi bu modelin de tamamen elektrikli bir versiyonu bulunabilir. Öte yandan bu sıfır emisyonlu versiyonu 2023'ün ikinci yarısından önce görmemiz mümkün değil. Zira Stellantis'in paylaştığı tabloya göre Fiat bu dönemden önce tamamen elektrikli bir binek model planlamıyor.

Fiat Punto 1993'te Uno'nun yerini alarak üretim hayatına başladı ve bu süreç üç jenerasyon boyunca devam etti. Son jenerasyonda sırasıyla Grande Punto ve Punto Evo ismini alsa da 2018 yılında yine Punto adıyla bantlara veda etti. Punto'nun halefiyle ilgili detaylar önüzümdeki yıl ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Yeni B-Segment binek modele ek olarak Fiat Professional tarafında 2022 yılı için iki tane tamamen elektrikli hafif ticari araç planlandığını görüyoruz. Bunlardan birinin Türkiye'de üretilecek elektrikli Doblo olma ihtimali yüksek görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
17998 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, fiat punto ve
2 etiket daha b segment punto
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim