Anlık Bildirim

Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi: İşte fiyatı

Avrupa'da yılın otomobili seçilen Jeep Avenger ile aynı platformu paylaşan yeni Fiat 600e'nin üretimine başlandı. Elektrikli otomobil Tychy'deki Stellantis fabrikasında montajlanıyor.
Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi: İşte fiyatı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz Temmuz ayında tanıtılan yeni Fiat 600e üretime girdi. Kompakt crossover, hali hazırda Jeep Avenger modelinin üretildiği Polonya'nın Tychy şehrinde montajlanıyor. Bu önemli gelişme, Stellantis'in resmi web sitesi aracılığı ile duyuruldu.

Üretime ilk olarak elektrikli Fiat 600e ile başlandı ancak 2024'ün ortalarından itibaren modelin hibrit versiyonları da sunulacak. Üretilen ilk 600e, "Sun of Italy" (İtalya Güneşi) adı verilen turuncu rengindeki en üst sınıf La Prima versiyonu oldu.

Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi: İşte fiyatı Tam Boyutta Gör

Fiyatı ne kadar?

La Prima modelinin fiyatı 40.000 euro'nun biraz üzerindeyken, elektrikli otomobilin baz versiyonu 35.950 euro'dan başlıyor. Yeni Fiat 600e'nin Stellantis tarafından geliştirilen e-CMP2 platformunu temel aldığını belirtelim. Yani araç Jeep Avenger'ın platform ikizi.

Fiat'ın ilk elektrikli crossover'ı üretime girdi: İşte fiyatı Tam Boyutta Gör

Fiat 600e'nin temel donanım seviyesi anahtarsız giriş, ısıtmalı koltuklar, geri görüş kamerası ve bir dizi güvenlik sistemi içeriyor. Elektrikli otomobil 154 beygir gücünde bir motor ve 54 kWh bataryaya sahip. 0'dan 100 km/s hıza ulaşma süresi 9 saniye. Tek bir şarjla 409 km menzil sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim