Anlık Bildirim

Fiat Egea, Almanya'da "sınıfının en dayanıklı otomobili" seçildi

Almanya'da Fiat Tipo ismiyle satılan Egea, üç yılını doldurmuş her araca yapılan kapsamlı testlerde rakiplerini geride bırakarak "sınıfının en dayanıklı ve sorunsuz otomobili" seçildi.

Fiat Egea, Almanya'da 'sınıfının en dayanıklı otomobili' seçildi Tam Boyutta Gör

Bursa’da üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına “Tipo” ismiyle ihraç edilen Fiat Egea, Almanya’da yapılan bir araştırmada “sınıfının en dayanıklı ve sorunsuz aracı” seçildi.

Söz konusu araştırma, Almanya’nın resmi araç muayene merkezi GTÜ tarafından gerçekleştirildi ve AutoZeitung dergisinin özel sayısında yayınlandı. Otomobillerin güçlü ve zayıf yanlarını ortaya koyan rapora göre Fiat Egea, tamir gerektiren sorunlar kategorisinde 100 araç içerisinde 0,84’lük hata oranı ile “kompakt otomobiller sınıfının en iyisi” olarak belirlendi.

Tofaş'ın, 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, 2015 yılının sonunda seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç ettiği Egea aynı zamanda şasi, gövde, motor, yağ kaçağı ve egzoz gibi kontrol edilen tüm kategorilerde ortalama değerin üzerinde not alarak yeşil bantta yer aldı. Fiat Egea, 2016 yılında da AutoBest jürisi tarafından “Avrupa’nın En İyi Otomobili” seçilmişti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş'ın üretim ve Ar-Ge gücünü yansıtan Egea'nın, Almanya'da üç yılını doldurmuş her araca yapılan kapsamlı testlerde rakiplerini önemli bir farkla geride bırakarak “segmentinin en dayanıklı otomobili" seçilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Egea'nın başta ülkemiz ve Avrupa olmak üzere, küresel pazarlardaki başarısını sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

Fiat Egea (Tipo), Almanya’da 15 bin 490 eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Ülkemizdeki fiyatlar ise 91.900 TL’den başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23835 kez okundu.
51 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiat egea, fiat tipo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim