Anlık Bildirim

Facebook, WhatsApp'ta reklam yayınlama planından vazgeçmiş değil

Sosyal medya devi Facebook'un uzunca bir süredir WhatsApp'ta reklam yayınlama fikrinin olduğu biliniyor. Gelen bilgilere göre Facebook bu kararını geç de olsa uygulamaya koyacak.

Facebook, WhatsApp'ta reklam yayınlama planından vazgeçmiş değil Tam Boyutta Gör

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformuna sahip olan Facebook, bu durumu reklam gelirine de yansıtmanın peşinde. Uzun bir süredir WhatsApp'ta reklam yayınlaması beklenen şirket, bu planınından vazgeçmedi ancak nasıl yapacağı konusunda kararsızlık yaşıyor.

WhatsApp uygulamasına hikayeler benzeri "durum" özelliğinin kazandırılmasından bu yana, Facebook'un bu özelliği reklam geliri için kullanması bekleniyordu. Henüz gerçekleşmeyen bu olayla ilgili olarak bir Facebook sözcüsü Engadget'e yaptığı açıklamada, durumdaki reklamların WhatsApp için uzun vadeli bir fırsat olarak kaldığını doğruladı. Bu da demek oluyor ki şirket kısa vadede WhatsApp'ta reklam yayınlamayacak.

Facebook, WhatsApp'ta reklam yayınlama planından vazgeçmiş değil Tam Boyutta Gör

Şirket içinde anlaşmazlıklar var

Ayrıca gelen bilgiler arasında Facebook'un şifreli mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta hedefli reklamları nasıl uygulayacağı konusunda da ayrıntılar mevcut. Şirket kullanıcıya hangi reklamların gösterileceğini belirlemek için Facebook ve WhatsApp hesaplarını eşleştirmek için telefon numaralarını kullanmayı planlıyor.

Ancak bu durum şirket içinde tartışmalı bir hale gelmiş durumda. Zira böyle bir gelişmenin, WhatsApp kullanıcıların Facebook hesaplarını silmelerine yol açmasından endişe ediliyor. Şirket henüz reklamları nasıl yayınlayacağına karar vermiş değil ve bu durumun kullanıcıların lehine olduğunu söylemek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim