Anlık Bildirim

Facebook’tan koronavirüs reklamlarına yasak geldi

Koronavirüsün her geçen gün daha fazla ortama yayıldığı ve tedavi konusunda henüz bir çözüme ulaşılamayan bu durumda Facebook, aldığı karar ile halkı yanlış yönlendirecek reklamları yasakladı.

Facebook’tan koronavirüs reklamlarına yasak geldi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs hakkında yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmek için hamle yapan Facebook, virüsü tedavi etme ya da engelleme yollarını konu alan reklamları yasakladı. Bu hamlenin gerekçesi olarak ise konu hakkında panik yaratmanın ve aciliyetin abartılmasının doğru olmadığı belirtildi.

Business Insider’a verilen demeçte Facebook yetkilisi koronavirüsü konu alan reklamlara yönelik hassas filtreler uygulamaya başladıklarını açıkladı. Bu konuyla ilgili halkı yanlış yönlendirmeyi ve durumdan fırsat çıkarmak isteyenlerin önüne geçildiği de ayrıca belirtildi.

Yanlış bilginin kolaylıkla yayıldığı çağımızda, platformunu yeterince iyi yönetemediği şeklinde çokça eleştirilen Facebook, bu kez koronavirüs hakkında erken davranmaya çalışıyor. Virüs hakkındaki haberleri değil olay hakkındaki yanlış bilgileri ve asılsız iddiaları içeren reklamları yasaklayan firma, bu krizde ne derecede yaralanacak hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim